onsdag 13 juli 2016

Näbbar och klor av Ian Rankin

Titel: Näbbar och klor
Författare: Ian Rankin
Förlag: Modernista
ISBN: 978-91-7645-745-0
Original titel: Tooth and nail
Serie: John Rebus #3
Språk: Svenska
Antal sidor: 269
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: De kallar honom Vargmannen för att han tar en tugga av sina offer, och för att de hittade det första offret på den ensliga Wolf Street i East End. 

Scotland Yard är ivriga att hitta mördaren och kommissarie Rebus kallas in för att hjälpa till. Men hans motsvarighet på Scotland Yard, George Flight, är inte förtjust i den extra inblandningen, och Rebus finner sig i en situation där han blir tvungen att hantera rasfördomar såväl som en galnings våldsattacker. 


När en attraktiv kvinnlig psykolog erbjuder Rebus en seriemördar-profil av Vargmannen kan han inte annat än tacka ja: det vore ena allt för bra möjlighet att missa. Men genom att hitta en allierad kan han samtidigt ha gett sina fiender en lätt angreppspunkt. 
~Modernista.se~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Ian Rankins debut med John Rebus kom redan 1987. Det har kommit ut 22 böcker till i denna serie om jag har läst till mig rätt. Näbbar och klor är den tredje boken i den här serien. Modernista ska ge ut hela från början.

Romanen utspelar sig denna gång inte i Edinburgh utan i London. Rebsu har kallats in som expert för att hjälpa Londonpolisen med att fånga en seriemördare.

Början var en aningen trög, och det tycker jag nog lite överlag om alla böcker i denna serie som jag läst. Men de har det där något som gör att jag vill fortsätta läsa dem. Den tar sig efter ett tag då det blir riktigt spännande. John Rebus är en intressant karaktär.

Betyg: 3 av 5.

Böcker jag läst av Ian Rankin:
Knutar och kors
Katt och råtta

Denna bok var ett recensionsexemplar från Modernista, tack för den.

2 kommentarer:

  1. Har inte läst något av den här författaren men har första boken i serien hemma.

    SvaraRadera
    Svar
    1. En helt ok serie, det är ingen favorit men en helt ok serie.

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.