söndag 10 juli 2016

I maktens skugga av Viveca Sten

Titel: I maktens skugga 
Författare: Viveca Sten
Förlag: Månpocket
ISBN: 978-91-7503-446-1 
Serie: Morden i Sandhamn #7
Språk: Svenska
Antal sidor: 364
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Det har gått nästan tjugo år sedan Thomas Andreasson började som polis och han känner sig alltmer ansatt av tvivel, orkar han fortsätta i polisyrket? Hans bästa vän Nora Linde, som nu arbetar på Ekobrottsmyndigheten, har semester på Sandhamn tillsammans med sambon Jonas och deras fyraåriga dotter Julia. men sommaridyllen störs av den nya sommargästen Carsten Jonsson, en riskkapitalist som gett sig in i vidlyftiga affärer i Ryssland. Jonsson har köpt den långa fina stranden på öns södra sida och det lyxiga hus som han låtit uppföra retar gallfeber på öborna. 

Märkliga olyckor har inträffat under byggets gång. Är det rena tillfälligheter eller handlar det om sabotage? När Carsten Jonsson bjuder in till invigningsfest slutar det med en katastrof. Har händelserna att göra med husbygget eller finns det någon annan orsak? Vem kan man lita på när man har gjort sig till ovän med alla? 
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Som vanligt levererar Viveca Sten levererar ännu en fantastisk deckare i sin skärgårdsmiljö Sandhamn. Den här har ett lite annorlunda upplägg än föregångarna. Som vanligt hjälper Nora Thomas på ett eller annat sätt. I maktens skugga tar det nämligen ganska lång tid innan något brott händer, det är väldigt mycket fokus på Carsten och hans familj. Jag gillade det men själva mordintrigen blev lite väl långsam, det är en lång transportsträcka dit.

Man visste ganska snart vem som var mördaren, men i den här berättelsen gör det mig faktiskt inget för det var ändå spännande att följa. Dock börjar jag faktiskt tröttna lite på Nora.

Betyg: 4 av 5.

Böcker jag läst av Viveca Sten:
I de lugnaste vatten
I den innersta kretsen
I grunden utan skuld
I natt är du död
I stundens hetta
I farans riktning

2 kommentarer:

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.