lördag 18 juni 2016

Vita spår av Emelie Schepp

Titel: Vita spår
Författare: Emelie Schepp
Förlag: Whalström & Widstrand
ISBN: 978-91-4622-619-2
Språk: Svenska
Antal sidor: 342
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Ett X2000-tåg står stilla på Norrköpings centralstation i den kalla vinternatten. Ombord har en ung kvinna hittats död. Hennes fingrar är blodiga och från munnen droppar ett vitt skum. Det visar sig att kvinnan på tåget inte har rest ensam. Med sig hade hon en väninna som nu är spårlöst försvunnen. Vilka är kvinnorna? Och vad har hänt dem?

Ett märkligt fall måste lösas och Jana Berzelius kopplas in som åklagare. Men det dröjer inte länge förrän fallet blir mer personligt än hon har tänkt sig. Återigen ställs hon öga mot öga med sitt dunkla förflutna. När kriminalkommissarie Henrik Levin och hans kollega Mia Bolander får upp ett spår förstår Jana att misstankarna riktas mot en person i hennes absoluta närhet. En man hon helst vill glömma, en man som vet för mycket om henne. För att skydda sitt förflutna måste hon hitta den misstänkte innan polisen gör det.
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Det här den andra delen i serien om Jana Brezelius och hennes kollegor. Emelie Schepps debutbok Märkta för livet läste jag tidigare i år, jag tyckte sådär om den faktiskt men den här andra delen Vita spår är betydligt mycket bättre, en riktigt bra uppföljare till debuten.

Vita spår är spännande från första till sista sidan, det är ett relativt högt tempo som gör att jag vill fortsätta läsa för att se vart det slutar. Delarna om drogmulorna är intressanta och riktigt fasansfulla för jag kan tänka mig att det även går till på detta sätt i verkligheten.

Precis som i många deckare får man vid sidan om historien även ta del och veta mer om karaktärernas/utredarnas liv. Jag stör ihjäl mig på Mia och hur hon lever sitt liv och hur hon stundvis kan vara så oproffsig. Jag vet inte om jag vill ge henne en kram eller en käftsmäll. Även Henriks fru Emma stör jag ihjäl mig på, vilken för jobbig gnällig människa det är.

Jag vill veta mer om Jana och hennes barndom, vad det var som hon gick igenom. Hon är inte den mest sympatiske person men det är något med henne som får en att heja på henne då hon inte alltid gör det rätta med tanke på hennes arbete som åklagare och jag hyser något blandade känslor för henne.
Jag förstod inte riktigt allting med henne där mot slutet. Kanske får jag en bättre förklaring i nästa bok.

För inte så länge sen kom tredje boken i serien ut, Prio ett. Jag har den stående i bokhyllan så den ska jag nog läsa snart. Ser fram emot att veta mer om Janas förflutna.

Betyg: 4 av 5.

Böcker jag läst av Emelie Schepp:
Märkta för livet

4 kommentarer:

 1. Jag gillade inte alls del 1 men då kanske jag ska läsa denna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var inte heller så förtjust i första delen men den här vägde verkligen upp för den.

   Radera
 2. En serie som jag borde påbörja någon gång... :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.