onsdag 29 juni 2016

Den mörkaste hemligheten av Alex Marwood

Titel: Den mörkaste hemligheten 
Författare: Alex Marwood
Förlag: Modernista
ISBN: 978-91-7645-817-4
Original titel: The darkest secret 
Språk: Svenska
Antal sidor: 367
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: När den treåriga Coco, tvilling till identiska systern Ruby, försvinner under sin pappas femtioårsfest, väcker fallet en enorm uppståndelse i medierna. Flickans föräldrar är rika och har stort inflytande, liksom de vänner vars sommarhus vid havet festen hölls i.

Vad var det egentligen som hände den där ödesdigra kvällen? Handlingen sträcker sig över två helger. Den första är den då Coco försvinner. Den andra den då de mörkaste av hemligheter till sist ska komma att avslöjas...
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag har tyckt om författarens tidigare böcker Onda flickor och speciellt Granne med döden. Så det var med spänning jag började läsa denna. Den levde inte riktigt upp till förväntningarna måste jag säga.

Det var lite svårt att hålla reda på alla i början, det var på tok för många karaktärer eftersom man slängs mellan dåtid och nutid. Det återberättas genom vittnesmål och scener ur då- och nutid. Det var för många karaktärer och jag blev så himla förvirrad om vem som var vem nu igen, nästan så jag fick bläddra tillbaka ibland och det om något är ju så störigt. Och jisses vilket gäng idioter det var då. De enda karaktärerna som jag kände sympati för var de två storasystrar, Ruby och Coco. Alla andra var i stort sett ett gäng rikspuckon. Åh som jag störde mig på dem, att den ens fick titulera sig föräldrar får mitt blod att koka. Vet inte vem som är värst, pappan, alla hans älskarinnor och exfruar, vännerna, nej vet ni alla var lika genomvidriga.

Det var kanske inte riktigt en psykologisk thriller det här, kändes mer som en roman. Trots att jag tyckte det var lite väl rörigt med alla karaktärer så var den som alltid när författaren skriver välskriven och man vill veta hur det hänger ihop. I mitt tyckte inte författarens bästa bok men helt klart en bok värd att läsa.

Betyg: 3 av 5.

Böcker jag läst av Alex Marwood:
Onda flickor
Granne med döden

Denna bok var ett recensionsexemplar från Modernista, tack för den.

4 kommentarer:

 1. Ja! vad jag hatar typ alla i den där boken, förutom systrarna! Vissa människor ska inte ha barn, och visst var det jobbigt med alla karaktärer och tidshopp hela tiden!!:( Håller med dig om att det inte är en thriller, mer en roman.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var verkligen inte många att gilla i denna bok. Det är ju säkert såhär i verkliga livet med, vissa ska helt enkelt inte ha barn.

   Radera
 2. Rikspuckon är ett bra ord för att beskriva dem :) Jag gillade den lite mer, men jag tycker också att detta är hennes svagaste bok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen ett gäng rickspuckon på dessa karaktärer ;)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.