måndag 30 maj 2016

TV-serie: Downton Abbey - Säsong 6

Titel: Downton Abbey, Säsong 6
Premiär: 20 september 2015
Längd: ca 55 min per avsnitt
Skådespelare: Bla Hugh Bonneville, Laura Carmichael, Jim Carter, Brendan Coyle, Michelle Dockery, Joanne Froggatt, Rob James-Collier, Phyllis Logan, Elizabeth McGovern, Maggie Smith, Sophie McShera 
Genre: Drama | Romance 
Betyg på IMDb: 8,7

Handling: "Medan vår tid med familjen Crawley lider mot sitt slut, står familjen och tjänstefolket inför nya utmaningar och måste finna nya vägar i en värld som snabbt håller på att förändras. Hemligheter och konflikter hotar familjens sammanhållning och de anställda fort- sätter att anpassa sig till de sociala förändringar som sätter deras framtid i fara."
* Varning för spoilers*

Kommentarer: Och så börjar vi närma oss slutet på denna fantastiska serie. För mig blev det kärlek vid första ögonkastet när jag började på Downton Abbey. Den sjätte säsongen är magnifik och den följer mig med glädje. Efter sex säsonger känns det sorgset att lämna den här familjen och deras tjänare. Men det är bäst att avsluta när man ligger på topp känner jag. 

I den här säsongen planeras ett par bröllop, bl.a. Mrs Hughes och Mr Carsons, på tiden att de två får varandra. Anna och Bates har ju haft sin beskärda del av svårigheter, i den här säsongen drömmer de om att få barn. I de tidigare säsongerna har jag varit riktigt trött på just Anna och Bates ständiga problem, i den här sjätte säsongen är det Thomas Barrow som åter igen står för dramatiken med sina fula knep, det började bli uttjatat. Men jag tyckte ändå synd om honom i ett par avsnitt och han har sina fina stunder. 

Serien utspelar sig på 1900-talets första decennier, det är riktigt intressant att se utvecklingen av världen som vi får följa genom seriens gång, till att de får elektricitet till första telefonen. Downton Abbey är nog en av de vackraste serierna som jag sett, underbara miljöer, fina och eleganta kostymer, underbara karaktärer.

4 kommentarer:

 1. Även om han har haft sina stunder så måste jag säga att Thomas är en av de mest intressanta karaktärerna. Så många lager till hans karaktär

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig. Han är en intressant karaktär absolut.

   Radera
 2. Har också varit rätt så less på Anna och Bates! Thomas är en karaktär som jag har haft rätt så svårt för under hela seriens gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är faktiskt riktigt utdragna och man blir verkligen less på dem och deras problem hela tiden.

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.