tisdag 17 maj 2016

The death cure av James Dashner

Titel: The death cure
Författare: James Dashner
Förlag: Delacorte Press
ISBN: 978-03-8573-878-1 
Serie: The Maze Runner #3
Språk: Engelska
Antal sidor: 325
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: It´s the end of the line. WICKED has taken everything from Thomas: his life, his memories and now his only friends, the Gladers. But it´s finally over. The trials are complete, after one final test. Will anyone survive? 

What WICKED doesn´t know is that Thomas remembers far more than they think. And it´s enough to prove that he can´t believe a word of what they say. The truth will be terrifying. Thomas beat the Maze. He survived the Scorch. He´ll risk anything to save his friends. But the truth might be what ends it all. The time for lies is over. 
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Ska jag vara ärlig höll jag inte ens på att läsa ut den här. Höll på att lägga ifrån mig den flera gånger. Boken tar vid precis där andra boken avslutade, vi kastas in i handlingen. Trots att det är actionspäckat tyckte jag att det var segt och även spretigt.

Den här var inte alls lika bra som första delen, och för att vara ärlig tyckte jag inte att den hade någon handling. En meningslös bok som kunde ha fått plats i bok ett och två. Jag kände mig inte engagerad i karaktärerna längre. Brydde mig faktiskt inte hur det skulle gå för dem, vilka som skulle överleva och vilka som inte skulle överleva.

Det finns en prequel till böckerna, The Kill Order som jag har stående i bokhyllan. Jag känner mig inte så jättepeppad på den eftersom jag inte varit överdrivet förtjust i denna serie. Men planerar att läsa den snart så jag kan avsluta denna serie för att inte behöva tänka på den mer.

Betyg: 2 av 5.

Böcker jag läst av James Dashner:
The maze runner
The scorch trials

6 kommentarer:

 1. Håller med dig! Fastnade inte heller riktigt för serien och upplevde tredje boken som totalt poänglös.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den tredje delen var seriöst poänglös, hade kunnat få plats i andra boken och s å hade det inte behövt bli tre böcker

   Radera
 2. Första delen var helt klart bäst!! Snacka om serie blev sämre och sämre!:( Jag håller på med The kill order men det är segt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Första delen var verkligen bäst och som du säger här blev det sen bara sämre och sämre. Åh nej kände på mig att The kill order skulle vara seg,men jag ska ta tag i den så jag bara kan glömma denna serie sen.

   Radera
 3. Jag har läst serien på svenska. Tyckte väl inte att böckerna var några mästerverk, men ändå ganska okej. Skall faktiskt läsa prequeln snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Första boken tyckte jag var ok men sen kände jag att det bara gick utför.

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.