lördag 21 maj 2016

I stundens hetta av Viveca Sten

Titel: I stundens hetta
Författare: Viveca Sten
Förlag: Månpocket
ISBN: 978-91-7503-508-6
Serie: Morden i Sandhamn #5
Språk: Svenska
Antal sidor: 341
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Midsommarhelg i Sandhamn. Festande ungdomar har tagit över bryggorna och hamnen är fylld av vita båtar. Musiken dånar och alkoholen flödar. I folkmassan stapplar en ung flicka fram. Hon kollapsar i sanden framför ögonen på polisen. 

Samtidigt ska Nora Linde fira midsommar tillsammans med sin nya kärlek Jonas och hans dotter Wilma. Men firandet förvandlas till en mardröm när Wilma försvinner under natten.

Tidigt nästa morgon hittas en död kropp på stranden. 

Noras barndomsvän, kriminalinspektör Thomas Andreasson, kallas till platsen. Under utredningen blir det uppenbart att alla har sin egen version av händelserna. Vem är offret och vem är mördare i midsommarnatten? 
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Viveca Sten är lika bra som alltid, helt klart en favoritförfattare. Hon skriver gripande och levande. Den här boken var spännande från början till slut, den gick inte att lägga ifrån sig förrän den var utläst.

I stundens hetta har Sten valt att ta med oss till Sandhamn under midsommarhelgen. Midsommarfirande blir oftast väldigt stökigt ute på Sandhamn. Personligen skulle jag aldrig sätta min fot där under midsommar, precis som jag inte skulle besöka Gotland under Stockholmsveckan eller Båstad under Stockholmsveckan som det kallas. Veckor man skäms ihjäl för att vara från Stockholm. Det är en massa ungdomar och ni kan ju tänka er mängden fylla och droger. I stundens hetta är det främst ungdomar från Stockholm som har tagit sig ut till Sandhamn för att fira midsommar. Viveca har lyckats väldigt bra med att beskriva vad de stackars poliserna får utstå en helg som denna.

Jag gillar huvudpersonen Thomas, har även gillat Nora men hon har börjat irritera mig något förbaskat. Tycker hon är irriterande och hennes relationsdrama och präktighet stå mig upp i halsen.

Gillar man de andra böckerna om Sandhamn så kommer man även att gilla denna. Handlingen är lätt att följa med i precis som vanligt. 

Betyg: 4 av 5.

Böcker jag läst av Viveca Sten:
I de lugnaste vatten
I den innersta kretsen
I grunden utan skuld
I natt är du död

2 kommentarer:

  1. Stens serie har blivit av av mina favoriter när det gäller svenska deckare :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Samma här, en riktigt bra och fantastisk serie :)

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.