lördag 23 april 2016

Öppnas i händelse av min död av Liane Moriarty

Titel: Öppnas i händelse av min död
Författare: Liane Moriarty
Förlag: Månpocket
ISBN: 978-91-7503-488-1  
Original titel: The husband´s secret
Språk: Svenska
Antal sidor: 346
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Tänk dig att din man hade skrivit ett brev till dig, ett brev som bara får öppnas efter hans död. Föreställ dig också att brevet innehåller hans djupaste, mörkaste hemlighet. En hemlighet som kan förstöra inte bara det liv och den familj ni har byggt tillsammans, utan också andras. Tänk dig att du hittar det här brevet när din man fortfarande lever. 

Cecilia Fitzpatrick är en framgångsrik affärskvinna, en mycket älskad fru och mamma och omtyckt av många. Hennes liv är välordnat och det är också hennes hem. Hennes äktenskap med John-Paul är lyckligt, de har tre döttrar och bor i Sydney i Australien. En dag när hon är uppe på vinden ramlar en kartong ner från en hylla där hennes man sparar gamla kvitton. Ur kartongen faller ett förslutet kuvert. Brevet är till Cecilia från John-Paul, men får öppnas endast då han är död. John-Paul är på tjänsteresa men när han ringer berättar Cecilia om brevet, han avfärdar det och ber henne slänga det utan att läsa. Men Cecilia blir inte lugnad utan ännu mer förbryllad. Varför fanns brevet på vinden, i en obetydlig kartong? Ska hon trots allt öppna brevet och läsa, eller? Plötsligt har hennes liv tagit en helt ny vändning på grund av ett brev från hennes man, ett brev som innehåller något hon aldrig skulle kunna föreställa sig...  
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag gick nog in med på tok för höga förväntningar på den här boken. Jag ska inte säga att den är en besvikelse, den har fått så mycket bra recensioner och omdömen. När jag läste baksidestexten verkade den precis som en bok i min smak. Men jag kan inte annat än tycka att den är något rörig och överhajpad. Absolut läsvärd men som sagt i min mening överhajpad.

Den här boken handlar om de val vi gör här i livet. Val som inte bara påverkar en själv utan som påverkar våra nära och kära, andra människor omkring oss och vilka konsekvenser valen får för resten av livet. Boken innehåller flera moraliska dilemman. Man tror att man känner någon men sen upptäcker man att man nog inte gör det så väl som man trodde. Jag började fundera på hur jag själv skulle reagera och gjort i samma situation. Hur skulle du göra? Läsa brevet eller inte? Jag skulle nog ha läst det, skulle inte kunna hålla mig.

Tyckte även att det blev lite för rörigt med alla människor man fick följa, många namn att hålla reda på. Och så störde jag mig som bara den på all fokus på utseende och vikt. Själva innehållet i brevet och upplösningen var lite för förutsägbart.

Det är inte så att jag helt ogillade boken även om det kanske låter så. Jag kände bara att den utlovade mer än vad det blev. Visst en lättläst bok som väcker ett par tankar. Den var bara inte vad jag hade väntat mig, jag kände mig inte så berörd.

Betyg: 3 av 5.

4 kommentarer:

 1. Jag håller med, verkligen överhypad! Jag ville inte ens läsa färdigt den, blev bara förvirrad av alla olika karaktärer och så hade jag på tok för höga förväntningar! Hade förväntat mig något helt annat, vilket kanske förstörde lite :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, trodde bara det var jag som kände så :) Jag höll inte heller på att läsa färdigt den men jag gjorde det ändå. Håller verkligen med i din kommentar.

   Radera
 2. Jag köpte denna som e-bok på rean så det lär väl dröja innan jag kommer ihåg att jag har den. Förhoppningsvis har mina förväntningar sjunkit undan tills dess :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade på tok för höga förväntningar på den efter alla lovord, men hoppas du gillar den bättre :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.