lördag 30 april 2016

De sista änglarna av Mattias Kuldkepp


Titel: De sista änglarna
Författare: Mattias Kuldkepp
Förlag: Ragnarök Förlag -Tusen tack för recension exemplaret samt tack till författaren
ISBN: 978-91-9831-630-8
Språk: Svenska
Antal sidor: 369
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Tvillingarna Joanne och Inés är inte som andra. De har aldrig träffats eller talat med varandra, men ändå är deras öden sammansvetsade sedan födseln. De är de sista änglarna. Falsk anklagade för mord slits de från sina invanda liv och kastas ut i en svårbegriplig tillvaro där de måste kämpa för sin överlevnad.  

Utanför Albuquerque i New Mexico sker samtidigt en hemsk flygplansolycka. Endast en person överlever, en okänd man som fångas på vild strax innan han försvinner spårlöst. Men vem är han? Den desillusionerade frilansjournalisten Richard Carter är säker på att han sett den okände överlevaren tidigare och beslutar sig för att göra sitt livs scoop. 

Historien om Joanne, Inés och Richard vävs samman i deras försök att finna svar, svar som de är in desperat behov av, för tiden är knapp. Men vem kan man lita på när marken under fötterna är satt i gungning?
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag har av någon anledning alltid varit fascinerad av änglar. Så jag blev riktigt intresserad när jag fick förfrågan om att läsa denna.

Jag blev lite förvirrad i början av alla datum och åratal som man hoppar mellan under läsningen, det var lite för många tidsepoker att hålla reda på. Men efter ett tag släppte det och jag kunde hänga med i berättelsen. En till liten förvirring blev även när de hade hittat den mystiske mannen, helt plötsligt hade det gått ca 20 år mellan berättelserna när vi återigen får återse Joanne och Inés. Men även det föll sig naturligt efter ett tag.

Det var en bra och intressant historia med ett bra flyt. Joanna och Inés är så olika på många sätt och vis, men de har ett bra samspel och utvecklar till slutändan en fin vänskap trots sina olikheter. Min fascination för änglar fortsätter helt enkelt.

Stort tack Mattias Kuldkepp för boken.

Böcker jag läst av Mattias Kuldkepp:
Minnesskymning 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.