tisdag 8 mars 2016

Jellicoe Road av Melina Marchetta

Titel: Jellicoe Road
Författare: MelinaMarchetta
Förlag: X Publishing
ISBN: 978-91-8576-325-2
Original titel: On the Jellicoe Road 
Språk: Svenska
Antal sidor: 351
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Som barn överges Taylor på 7-Eleven av sin mamma. Sex år senaste börjar det förflutna komma ikapp henne då ännu en person i Taylors närhet försvinner, och en annan återvänder. Samtidigt pågår gängkriget på Jellicoe internatskola för fullt och ett manuskript visar sig innehålla nyckeln till Taylors förflutna. Vilka var barnen som var med om det fruktansvärda för 22 år sedan? Är deras öden sammanflätade med Taylors? 

Jellicoe road är inte bara en suggestiv spänningsroman som håller läsaren i ett kompromisslöst grepp. Det är också en vacker, skakande och intrikat skildring om två generationers vänskapsband som visar hjärtskärande likheter med varandra. Ett finmaskigt nät som spänner över tid och rum. Berättelsen kan börja.
 
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer:Det här är en bok som har höjts till skyarna av var och varannan bokbloggare. Jag är ledsen men jag är inte beredd att ställa mig i hyllningskören, jag förstår verkligen inte storheten eller hypen med denna bok, ursäkta.

Efter ca 110 sidor hade jag kommit fram till följande: Jag. Fattar.Absolut. INGENTING. Av. Denna. Bok. Många har sagt att det i början är rörigt och svårt att komma in i handlingen men att det släpper mer mot slutet och att då får man den där aha upplevelsen och att allt var värt det. För mig kom den aldrig kan jag meddela.

Jag hade svårt att komma in i handlingen som sagt, det var rörigt större delen av boken eller det är en enda stor röra helt enkelt. Jag fastnade inte för någon av karaktärerna, tyckte mest att de var platta och ointressanta. Det var på tok för många karaktärer att hålla reda på som man lätt blandade ihop speciellt det som stod i kursiv stil. Slutet berörde mig faktiskt inte alls. Nej, som ni märker var detta inte en hit för mig och jag kan ärligt säga att jag inte känner mig så värst sugen på att läsa något mer av denna författare.

Betyg: 2 av 5.

6 kommentarer:

 1. Men åh, vad tråkigt. Jag minns typ de första 30-60 sidorna som röriga, och sen löste det sig liksom... Tycker ändå att du borde våga dig på Francesca om du inte redan läst den, för den är inte aaaaaalls lika rörig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Antar att man inte kan gilla allt :) Tänkte att det skulle lossna som alla sagt men nope inte alls för mig. Tack för tipsen kanske vågar mig på den så småningom :)

   Radera
 2. Vad skönt. Nu sänkte du mina förväntningar på denna, ska ju läsa den nästa månad tänkte jag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kanske gillar den bättre än jag :) Ser fram emot att se vad du tycker om den :)

   Radera
 3. Oj! Det betyget förvånade mig lite, för minns bara en enorm hype? Jag har ännu inte läst den men nu blev jag nästan lite mer taggad på att se vilken sida jag ställer mig på ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag måste vara väldigt ensam med denna åsikt känner jag ;) ser fram emot att läsa dina tankar om den när du läst den :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.