onsdag 6 januari 2016

I grunden utan skuld av Viveca Sten

Titel: I grunden utan skuld
Författare: Viveca Sten
Förlag: Månpocket
ISBN: 978-91-7503-506-2
Serie: Morden i Sandhamn #3
Språk: Svenska
Antal sidor: 310
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: En mörk höstkväll försvinner en ung flicka spårlöst på Sandhamn. Kriminalinspektör Thomas Andersson från Nackapolisen deltar i sökandet, som försvåras av stormar och regn. Till slut ger polisen upp och flickan antas ha drunknat.

Några månader senare är Sandhamn inbäddad i snö och is. När Nora Lindes barn en dag leker ute i skogen gör de ett makabert fynd. Den saknade flickan har bragts om livet och skändats på ett fruktansvärt sätt. Vad kan ha väckt ett sådant raseri? Kommer mördaren att slå till igen? 
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Viveca Stens två tidigare böcker har jag verkligen tyckt om men den här var snäppet bättre. Precis som hennes tidigare böcker var den här spännande. Till en början kände jag inte riktigt av själva deckarkänslan utan fick mer känslan av att det var en roman, men det tog sig och den blev riktigt spännande.

Jag gillar de två parallella historierna i nutid och dåtid och hur de till slut vävs samman. Riktigt intressant att läsa skildringarna av miljön och livet på Sandhamn i början av 1900-talet. Intrigen var inte det minsta förutsägbar tycker jag, jag satt och gissade mellan kapitlen men fick inte riktigt ihop det helt och hållet tills jag kom mot slutet.

Jag börjar även gilla karaktärerna, de är välskrivna. Men jag måste erkänna att Nora börjar gå mig lite på nerverna. Spännande att se vad som händer med Thomas i nästa bok.

Betyg: 4 av 5.

Böcker jag läst av Viveca Sten:
I de lugnaste vatten
I den innersta kretsen

10 kommentarer:

 1. Det är det bästa med hennes böcker, de blir bättre och bättre :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt har ett par olästa här hemma :)

   Radera
 2. Den enda jag har oläst kvar i serien är I sanningens namn. Jag tycker att hennes böcker bara blir bättre och bättre :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med om att de blir bättre och bättre :)

   Radera
 3. Detta är en författare som jag inte läst ännu. Sugen dock!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan verkligen rekommendera hennes böcker.

   Radera
 4. Har ännu inte läst nånting av Viveca Sten

  SvaraRadera
 5. Hon skriver jättebra och till och med tv-serien är bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillar hennes böcker verkligen, tv-serien har jag dock inte sett än.

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.