lördag 26 december 2015

Hämnden bär Prada av Lauren Weisberger

Titel: Hämnden bär Prada
Författare: Lauren Weisberg
Förlag: Norstedts
ISBN: 978-91-1306-650-9
Original titel: Revenge wears Prada
Serie: The Devil wears Prada #2
Språk: Svenska
Antal sidor: 439
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Uppföljaren alla har väntat på: fortsättningen på Djävulen bär Prada, Lauren Weisbergergs underhållande och skarpa uppgörelse med modetidningsvärlden.

Nästan ett decennium har gått sedan Andy Sachs sa upp sig som assistent till Miranda Priestly på Runway Magazine. Ett drömjobb för de flesta, men definitivt inte för Andy. Nu har hon och Emily, hennes tidigare nemesis och kollega, startat ett exklusivt bröllopsmagasin tillsammans.

Tidningen för succé och Andy skriver om det som ligger henne varmt om hjärtat. Emily planerar fester och säljer annonser. Inte nog med det, Andy har mött sitt livs kärlek, den snygge och självsäkre Max Harrison, ättling till en anrik mediafamilj. 

Deras bröllop dominerar alla skvallertidningarna. Men samma dag som hon ska gifta sig upptäcker Andy ett hemligt brev med ödesdigert innehåll. Ingenting är vad hon trodde. Hennes nya liv leder tillbaka till en viss person som hon försökt att undvika under alla år. 
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag älskade verkligen “Djävulen bär Prada”, både boken och filmen. Så jag såg helt enkelt fram emot att läsa uppföljaren. Jag blev väldigt överraskad när jag såg när denna kom ut i bokhandlarna för jag visste verkligen inte att det skulle komma en uppföljare.

“Hämnden bär Prada” är alltså en fristående fortsättning. Handlingen utspelar sig ett par år efter. Innan jag börjar slakta denna bok kan vi börja med det positiva. Den är lättläst, och ja det var det hela helt enkelt.

Visst var boken ibland lite rolig i konversationerna. Men annars är detta en riktigt onödig uppföljare som inte borde ha skrivits utan författaren skulle istället ha skrivit en annan historia för hon kan verkligen skriva, jag har läst två andra böcker som hon skrivit. Hämnden bär Prada är en sån bok som inte hade behövts skrivas.

Jag hade förväntat mig så mycket mer av denna bok, men det var en enda stor besvikelse. Boken var bitvis seg, nästan så att jag på vissa ställen skummade igenom. Och givetvis är den väldigt, väldigt förutsägbar. Själva storyn i sig är också en besvikelse. Det händer egentligen inte så värst mycket intressant förrän i slutet av boken. Själva titeln fattar jag  inte heller, Miranda som är tjejernas största skräck är med på några småställen. Fattar inte titeln då den inte handlar om någon hämnd i sig.

Nej, om ni precis som jag älskade Djävulen bär Prada kan ni helt enkelt hoppa över denna bok för den tillför absolut ingenting.

Betyg: 2 av 5.

4 kommentarer:

  1. Tack då behöver jag inte slösa lästid och energi på denna bok ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut ingen bok du behöver ödsla tid på.

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.