torsdag 10 december 2015

Dimensioner av Sofie Berthet

Titel: Dimensioner
Författare: Sofie Berthet
Förlag: Modernista Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-7645-548-7
Serie: Nova trilogin #1
Språk: Svenska
Antal sidor: 404
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Sjuttonåriga Nova lever ett helt vanligt liv i en liten ort på den skånska sydkusten. Tills hon träffar Alex - då förändras allt. Han är inte som någon annan, och Nova faller handlöst. Men så kommer chocken: Nova får veta att Alex är från framtiden, och att resor mellan dimensionerna - tidsresor - är möjliga. Nova får dessutom reda på att hon är den första människan i historien med förmågan att förflytta sig i tiden. 

Det öppnar magiska dörrar. Hon får uppleva saker som ingen annan upplevt, saker hon aldrig kunnat drömma om. Men Novas förmåga utgör också ett hot mot det strikt uppdelade framtidssamhället, något som gör henne till måltavla för mäktiga krafter. Och samtidigt som hela hennes liv förändras försöker hon desperat hålla fast vid den omöjliga kärleken Alex. 
~Modernista.se~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Den här boken fick jag hem som ett spontanutskick från förlaget. Efter att ha läst om bokens handling var jag ganska sugen på att läsa den, verkade som en bok i min smak. Men efter att ha läst ett par negativa omdömen sänktes mina förväntningar och jag hade tänkt lägga den på hyllan men det slutade med att jag plockade upp den ändå. Det var ett bra beslut för jag blev nog allt positivt överraskad istället.

Mitt största problem var att den påminde lite väl om Twilight och förhållandet mellan Bella och Edward, nu gillar jag Twilight fortfarande men det blev för mycket Edward och Bella över det hela. Och jag blev allt besviken på att boken beskrivs som en dystopi med tidsresor men det är inte riktigt det de handlar om till större delen utan det är ett kärleksdrama och kärlek vid första ögonkastet mellan Nova och Alex. Det blir lite väl mycket vardagligt och om Novas förälskelse i Alex, han är det första hon tänkte på när hon går upp, den sista hon tänker på innan hon ska somna, Alex, Alex, Alex. Stundtals blir jag även irriterad på att hon struntar i allt för Alex så som bästa kompisen Hanna som jag verkligen gillar, struntar i skolan. Och så tycker jag att det var lite väl mycket dialog Alex och Nova emellan och vad de gör om dagarna.

Nu låter det som att jag inte alls gillade boken, men det gjorde jag till viss del. Författaren skriver på ett enkelt sätt med ett enkelt språk. Jag är klart nyfiken på att läsa fortsättningen då jag hoppas på att vi får se mer av tidsresorna och framtiden.

Betyg: 3 av 5.

6 kommentarer:

 1. OK, kärleksdrama och Twilight... då tror jag att jag låter den här vara. Uppskattar inget av dem :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur att det finns massa annat du kan läsa :)

   Radera
 2. Vi tyckte ganska lika du och jag. Ser fram mot nästa bok för jag tror det kan bli bättre!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror med att den andra delen kan vara bättre :)

   Radera
 3. har inte läst den här än... måste ta tag i det!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.