onsdag 18 november 2015

Vila i frid av Sofie Sarenbrant

Titel: Vila i frid
Författare: Sofie Sarenbrant
Förlag: Ponto Pocket
ISBN: 978-91-7475-086-7 
Serie: Emma Sköld #1
Språk: Svenska
Antal sidor: 380
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: En känd skådespelerska hittas medvetslös i kvinnornas tvagningsrum på Yasuragi i Hasseludden utanför Stockholm. Kort därefter upptäcks ett äldre par döda i rum 327. När ytterligare en person avlider på spa-anläggningen går det inte att förneka att det måste finnas ett samband mellan dödsfallen. Emma Sköld på Nackapolisens kriminalavdelning kopplas in och hon upptäcker snart att detta inte är något rutinfall. 
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Tredje boken jag läser av Sofie Sarenbrant, jag gillade Vecka 36 och Istället för dig, men denna gillar jag ännu mera. Den är inte perfekt men jag gillar den. Detta är en ny serie med nya karaktärer men den är skriven på ungefär samma sätt, det går undan och den är lättläst och även spännande.

Jag har varit på Yasuragi ett flertal gånger, jag älskar det stället det är så fridfullt och avkopplande. Att jag varit där så många gånger gör att jag känner igen mig i miljön och det förhöjer läskänslan. Att skriva en deckare som utspelar sig på det stället är riktigt fyndigt, alla gäster går omkring i identiska morgonrockar så det är svårt att utskilja vem mördaren är. Trots hemskheterna som händer i denna fiktiva berättelse får mig att länga tillbaka till Yasuragi så jag tror att jag måste boka in ett nytt besök dit snarast.

Spänningen håller i sig från början till slut även om jag kanske inte tycker att det är en typisk deckare eftersom vi får följa med i huvudpersonerna och de andra karaktärernas vardag. Men det störde inte mig mycket. Det blev lite rörig att få läsa om så många personer än huvudpersonerna. Jag ville läsa mer om Emma Sköld och hennes syster, de känns som intressanta karaktärer. Jag vill läsa mer om deras relation och deras familjerelation men jag antar att jag kommer få lite svar i kommande böcker, har två här hemma olästa.

Kände att själva upplösningen blir lite mycket trots att hon fick mig att tveka ända till slutet vem mördaren var. Ser fram emot att fortsätta på denna serie.

Betyg: 3,5 av 5.

Böcker jag läst av Sofie Sarenbrant:
Vecka 36
Istället för dig

6 kommentarer:

 1. Denna är jag nyfiken på att läsa! ☺

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan verkligen rekommendera den, lättläst och underhållande :)

   Radera
 2. Har läst Andra andningen av Sarenbrant och är så sugen på att läsa fler av hennes böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan verkligen rekommendera dem, det är lättlästa böcker som går snabbt att läsa och ger underhållning för stunden.

   Radera
 3. Kan rekommendera alla hennes böcke :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har 2 till hemma olästa så de kommer absolut bli lästa :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.