lördag 7 november 2015

Mademoiselle Oiseau kommer tillbaka av Andrea de la Barre de Nanteuil & Lovisa Burfitt

Titel: Mademoiselle Oiseau kommer tillbaka
Författare: Andrea de la Barre de Nanteuil & Lovisa Burfitt
Förlag: Rabén & Sjögren Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-2969-436-9 
Språk: Svenska
Antal sidor: 136
Finns hos: Adlibris / Bokus 
************************************************************************************************************************************
Handling: Det har gått exakt 59 dagar sedan Mademoiselle Oiseau satte sig på sin matta och flög till Venedig. Ensam kvar ser Isabella Mademoiselle Oiseaus våning i ett annat ljus och upptäcker att bakom allt parisiskt fnurridurr ruvar ett mörker från det förflutna. Ett tidigare liv färgat av sorgkantade hemligheter och hastiga farväl, men också av systerskap, drömmars kraft och ett rosa dockskåp. Fort, innan allt kanske är för sent, måste Isabella ge sig ut för att söka efter sanningen.

Låt dig svepas med till Paris och den fantastiska fortsättningen på berättelsen om Mademoiselle Oiseau.
 

~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: När jag fick en förfrågan från förlaget om jag ville läsa "Mademoiselle Oiseau kommer tillbaka" var jag inte sen med att tacka ja. Sedan tog jag mig till Akademibokhandeln och köpte "Boken om Mademoiselle Oisau" som jag sedan länge velat läsa. Sedan kom ett fint paket från förlaget med inte bara boken "Mademoiselle Oisau kommer tillbaka" utan även en superfin målarbok med illustrationer av Lovisa Burfitt. Tänk att få sätta sig ner med den fina målarboken och få ta del av Paris och dess kvarter och bara låta fantasin flöda medans man färglägger, underbart.

Efter att ha läst föregångaren ville jag mer än gärna återvända till magiska Paris och den underliga men ack så härliga Mademoiselle Oiseau. Det blev ett väldigt kärt återseende på alla plan. Andrea och Lovisa har återigen skapat en fantastisk och underbar bok. Boken andas Paris men även Venedig är med på ett hörn, det är så stämningsfullt att jag ser mig själv vandra gata upp och ner i Paris. Det är underbara detaljer och miljöer, Andrea är en mästare på att måla upp allt detta och jag tycker verkligen om hennes sätt att skriva och berätta. Jag måste helt enkelt boka en resa till Paris snart.

Illustrationerna av Lovisa är fortfarande magiska och hur vackra som helst. De sätter sig perfekt med berättelsen. Jag vill i stort sett tapetsera mina väggar med hennes illustrationer. Jag tror nästan att jag måste köpa en upplaga av båda böckerna och göra något av hennes underbar illustrationer här hemma.

Det här är en bok för alla åldrar, kan läsas och njutas av alla. Och jag hoppas, hoppas att det kommer flera böcker om Mademoiselle Oisuea och Isabella.


Böcker jag läst av Andrea de la Barre Nanteuil & Lovisa Burfitt:
Boken om Mademoiselle Oisau 

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Kan verkligen rekommendera den :)

   Radera
 2. Helt fantastisk bok, jag och min dotter fullkomligt avgudar hela upplägget, från val av präglad pärm till de fantasifulla, målande, karakteristiska teckningarna..........oemotståndlig!!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen en helt fantastisk bok. Hoppas de kommer ut med flera böcker om denna charmerande karaktär.

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.