tisdag 17 november 2015

Änglafall av Susan Ee

Titel: Änglafall
Författare: Susan Ee
Förlag: Modernista Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-7645-552-4 
Original titel: Angelfall
Serie: Penryn & the End of Days #1
Språk: Svenska
Antal sidor: 264
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Sex veckor har gått sedan apokalypsens änglar utplånade den moderna världen som vi känner den. Brutala gatugäng reagerar på dagarna, rädsla och vidskepelse styr på nätterna. När krigaränglar för bort en hjälplös liten flicka tänker Penryn, hennes sjuttonåriga syster, göra allt för att få henne tillbaka. Allt, inklusive att slå sig ihop med Raffe, en skadad fiendeängel.

Penryn och Raffe reser genom ett mörkt och förvridet Norra Kalifornien mot änglarnas högborg i San Francisco, där Penryn kommer att riskera allt för att rädda sin syster, och där raffe måste flrlita sig på sina största fienders nåd för att ha en chans att bli hel igen. 
~Modernista.se~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer:Jag har alltid av någon anledning varit fascinerad av att läsa om änglar i böcker, kan egentligen inte förklara varför. Jag har väl kanske inte läst så väldigt många böcker som handlar om änglar men en och annan har jag stött på.Jag har väl inte hittat någon favorit bok som handlar om änglar men Änglafall kom att bli en riktigt trevlig överraskning.

Änglafall är inte en perfekt bok men en bra bok är svår att lägga ifrån sig, man vill hela tiden läsa vidare för att veta vad det är som händer och vad som komma skall. Handlingen är inte unik från andra böcker i denna genre, dystopisk värld, jordens undergång men jag gillar den och den känns ändå annorlunda.

Änglafall går i ett högt tempo med ett liten segt parti någonstans i mitten. Man bjuds hela tiden på nya händelser och twister som jag inte var förberedd på. Den är även i vissa stunder brutal, det hade jag faktiskt inte räknat med och Susan Ee har inte bevarat på detaljerna.

Jag gillade Penryn som huvudkaraktär, det var inte lätt att inte tycka om henne. Hon är en väldigt sympatisk person som gör allt i sin makt för att få tillbaka sin syster. Gillar även att hon är så tuff som hon är och kan ta vara på sig själv hon behöver inget kille som tar henne med storm och bara sådär fixar det hon inte kan fixa själv, för hon gör allt det själv. Jag gillade även Raffe, älskade att han var så sarkastisk och detta ger fantastisk roliga konversationer honom och Pentryn emellan. Han var en intressant karaktär men jag hade velat veta mer om honom och hans bakgrund som ängel, men antar att de kommer i nästa bok. Tack och lov var det ingen romantik som tog över handlingen, det är ju nästan lite standard i den här typen av bok. Visst en liten attraktion finns dem mellan men den tog inte över vilket var väldigt tacksamt.

Jag gillar att många av de änglar som figurera i Bibeln har fått plats här, det är Michael, Uriel, Gabriel och såklart Rafael, jag gillar det och ser fram emot att veta mer om dem. För det är inte så mycket vi fick veta om dem i Änglafall och det störde jag mig lite på. Jag hade velat veta mer bakgrundsinformation till varför änglarna handlar som de gör, varför de anfaller människorna, vad de gör på jorden och vad den otrevliga saken i slutet har för syfte. Men jag antar att även det kommer att avslöjas i uppföljaren.

Wow faktorn i den här boken finns i slutet. De sista 100 sidorna är så himla bra, den ena hemskheten efter den andra men det är så bra. Jag ser så fram emot del två i den här serien.

Betyg: 4 av 5.

8 kommentarer:

 1. Uh, denna står på min önskelista så kul att den verkar bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan verkligen rekommendera denna bok :)

   Radera
 2. Den här verkar bra. Kanske får läsa den snart.

  SvaraRadera
 3. Trodde jag skulle få hem den här som rec.ex men än har den inte hittat hem :( Så får läsa den under 2016 istället :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad trist att du inte fick hem denna.

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.