tisdag 1 september 2015

Lewispjäserna av Peter May

Titel: Lewispjäserna
Författare: Peter May
Förlag: Modernista - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-7645-562-3
Serie: Lewis trilogin #3
Original titel: The Chessmen
Språk: Svenska
Antal sidor: 309
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Fin Macleod – numera säkerhetschef på en privatägd egendom på Isle of Lewis – får i uppdrag att utreda en våg av illegal jakt på ön.
Hans efterforskningar återförenar honom med Whistler Macaskill, en lokal tjuvskytt som var Fins bästa kompis under tonåren. Whistler bär sedan länge på en stor hemlighet. Och när återföreningen tar en mörk, våldsam vändning inser Fin att det skulle kunna bli förödande för ön om sanningen kom fram.
 ~Modernista.se~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Det är så tråkigt att detta är sista boken i denna trilogi. Svarthuset tyckte jag om men Lewismannen älskade jag och den här sista i trilogin älskar jag med, ett värdigt avslut på en bra serie.

Precis som i tidigare böcker får vi följa händelser ur Fins barndom och ungdomsår framförallt i denna bok och givetvis nu i nutid. Peter May skriver om dessa händelser och livsutvecklingar så himla skickligt och för att inte tala om målande. Jag gillar att vi får återse vissa av karaktärerna och jag gillar att följa deras livsöden på Isle of Lewis.

Det här är ingen actionladdad bok men det gör absolut ingenting, det behövs inte i en bok som denna. Mysteriet och historian är inte alls förutsägbar, jag kunde inte gissa mig till vad som komma skulle.
Som vanligt är miljöerna helt fantastiska, det känns som att jag är där och jag måste någon gång i mitt liv besöka Skottland.

Betyg: 4 av 5.

Böcker jag läst av Peter May:
Svarthuset
Lewismannen

4 kommentarer:

 1. Jag var inte alls så sugen på den här trilogin men kanske måste ge den en chans ändå!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh rekommenderar den verkligen :) Så himla bra.

   Radera
 2. Jag har inte läst något utav den författaren ännu men vill gärna. Vet inte riktigt vart jag ska börja bara!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan verkligen rekommendera denna serie, riktigt bra :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.