måndag 21 september 2015

Bränd himmel av Gilly MacMillan

Titel: Bränd himmel 
Författare: Gilly MacMillan
Förlag: Modernista Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-7645-560-9 
Original titel: Burnt paper sky
Språk: Svenska
Antal sidor: 457
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Under en söndagsutflykt i Leigh Woods strax utanför Bristol låter Rachel Jenner sin åttaårige son springa i förväg. Ben är utom synhåll bara en kort stund. Sen är han borta och Rachel befinner sig mitt i varje förälders värsta mardröm.  

I media slår försvinnandet ner som en bomb. Några ödesdigra handlingar får både pressen och allmänheten att vända sig mot Rachel. Och samtidigt visar det sig att Rachels syster bär på fruktansvärda hemligheter.

Kriminalkommisarie James Clemo och hans kollega Emma Zhang arbetar intensivt med det prestigefyllda fallet. Men när ledtrådar slutar i återvändsgränder och lögner kommer fram i ljuset blir läget allt mer desperat - för alla inblandade. 

Rachel är pressad till bristningsgränsen av sorgen och den förkrossande oron över sin son, av trycket från polisutredningen och den hårt dömande allmänheten. Vem kan hon egentligen lita på? Och vem kan lita på henne? 

Bränd himmel är en knivskarp psykologisk thriller om hur ett ögonblicks ouppmärksamhet kan få de mest fasansfulla konsekvenser. 
~Modernista.se~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Det här är en riktigt bladvändare. Jag själv har inte barn men det är alltid obehagligt att läsa om barn som far illa och hamnar i hemska situationer. Även om man inte har barn går det inte att inte bli berörd.

Som läsare får man läsa ur både Rachels perspektiv och kriminalkommissarien James Clemo. Jag gillade det upplägget och tyckte om att läsa ur bådas perspektiv. Det är är även intressant att ta del av James Clemos tankar som han delar med sig hos sin terapeut. Vi får läsa konversationerna mellan honom och hans terapeut. Boken innehåller även nyhetsartiklar, email konversationer, inlägg från olika forum och bloggar, det gör att historien blir ännu äktare.

Jag har som sagt inte egna barn men jag kan verkligen känna Rachels känslor, rädsla och skuldkänslor. Jag riktigt känner hennes ångest. Att hon sedan blir utsatt för en häxjakt och kritiserad av allmänheten är fruktansvärd. MacMillan tar upp baksidan med sociala medier på ett mycket trovärdigt sätt.

Som vanligt hade jag inte listat ut vem den skyldige var. Jag trodde ett tag att jag hade gjort det men så tänkte jag för mig själv att nej det kan inte vara såhär enkelt. Precis, det var inte så enkelt utan jag var helt fel ute. 

Bränd himmel är en riktigt välskriven och gripande bok. Jag rekommenderar denna bok verkligen och jag ser fram emot att läsa mer av denna författare.

Betyg: 4 av 5.

14 kommentarer:

  1. Hittills har alla recensioner jag snubblat in på gett 4/5 i betyg, det låter ju lovande :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Riktigt, riktigt bra bok :) så rekommenderar den verkligen.

      Radera
  2. Den väntar på att bli läst här hemma! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har så bra läsning framför dig :)

      Radera
  3. Verkar som många gillar den här boken. Låter ju lovande när man skall läsa den under hösten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har ännu inte sett att det inte är någon som gillar den :) rekommenderas verkligen.

      Radera
  4. Låter ju bra. Ska läsa den någon gång i höst.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har så bra läsning framför dig :)

      Radera
  5. Åh ser framemot att läsa den här!!Ska bara läsa ut den jag håller på med först :))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Önskar nästan jag hade den oläst. Så himla bra :) Hoppas du gillar den.

      Radera
  6. Den här ligger hyfsat högt upp i läslistan och förhoppningsvis blir den läst i oktober :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller tummarna :) för det är en riktigt bra bok.

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.