måndag 14 september 2015

Akrobaten av Jenny Forsberg

Titel: Akrobaten
Författare: Jenny Forsberg
Förlag: Jenny Forsberg / Klartext - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-6375-486-9
Språk: Svenska
Antal sidor: 245
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: "Nu får det vara nog!" skrek Leila och kastade potatisgratängen i golvet. Formen sprack på mitten. Kladdig potatis och sås över köksgolvet.

Leilas make, mytomanen Tom, sprider gärna bilden av den lyckliga familjen i Täbyvillan, men Leila har tröttnat på hans bedrägerier. Hon vill skiljas.

Parets tonårsbarn Anna och Victor har båda sina hemligheter. Anna dränker sina i sprit, droger och förnedrande fyllesex. Victor slår volter i gymnastikhallen och knut på sig själv för att dölja att han är mobbad i skolan. Leila flyr in i kärleksromanernas värld, men någon som följer efter familjen tvingar henne tillbaka till verkligheten.

Akrobaten är en roman om sanning och lögn, med familjerelationerna i centrum. Den utspelar sig i Stockholmsförorten Täby, där författaren Jenny Forsberg bor sedan drygt trettio år.
 

 ~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Akrobaten är Jenny Forsbergs debutroman, hon har tidigare skrivit tre faktaböcker. Akrobaten är en snabbläst och lättläst relationsroman, en bok som man läser ut i en sittning även om det nu tog mig två dagar pga jobb och trötthet.

I den här familjen har så mycket gått fel. Pappa Tom är en mytoman, han ljuger och bedrar precis hela tiden och till allt och alla. Den här karln fick mig så oerhört frustrerad, jag ville bara ta honom och skaka om honom eller ge honom en riktigt ordentlig käftsmäll.Trots att jag tycker synd om Leila vill jag skaka om även henne ett par gånger. Hur kan man stå ut i så  många år med en man som ljuger precis hela tiden. Jag störde mig även på hur otroligt naiv hon var när det kom till dottern, i min mening var hon för slapphänt som mamma och lät dottern komma undan med för mycket.  

Annars är själva historien verklighetstrogen och skulle mycket väl kunna hända och pågå i en vila i närheten av en själv. Språket är på sina ställen ungdomligt med tanke på att vi även år följa familjens två ungdomar. En bok som kan läsas av tonåringar som vuxna. 

2 kommentarer:

  1. Tack för ditt fina blogginlägg! Jag gillar att du vill ge Tom en käftsmäll - det ville jag också när jag skrev boken :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack till dig för boken :) Haha ja se där ;) men det är sådana karaktärer man vill ha som väcker känslor i en :)

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.