söndag 30 augusti 2015

Nattfilm av Marisha Pessl

Titel: Nattfilm
Författare: Marisha Pessl
Förlag: Pocketförlaget
ISBN: 978-91-7579-089-3
Original titel: Night film
Språk: Svenska
Antal sidor: 645
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Skräckfilmsregissören Stanislas Cordova har inte synts offentligt sedan 1977. För fansen är han en mörkrets överstepräst, onåbar och gåtfull. När hans dotter Ashley Cordova hittas död framställs händelsen som ett självmord, men journalisten Scott McGrath anar oråd och börjar gräva i vad som har hänt. Förra gången han försökte närma sig familjen slutade det i en privat katastrof. Nu sugs han återigen in i en jakt som för honom allt längre in mot det kraftcentrum som är Stanislas Cordova. Bilder, illusioner, speglar: varje gång han fått upp en dörr tycks den smälla igen bakom honom ...
Scott har redan förlorat allt och det enda som kan ge honom upprättelse är att få reda på sanningen. Även om det kräver att han möter sitt eget mörker.

Marisha Pessl är tillbaka med en explosiv thriller, en visuellt sprakande och labyrintisk berättelse med en oförglömlig final.
 

 ~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag har inte läst Marisha Pessls "Fördjupande studier i katastroffysik" så detta var mitt första möte med henne. Nattfilm har jag i stort sett endast hört mycket gott om så jag hade väldigt höga förväntningar på den. Om det infriades? Oh ja då. Jag sugs in i historien från första sidan och sen går det av bara farten, det går inte att lägga ifrån sig boken. 

Nattfilm är en riktigt bra bok, riktigt fascinerande och spännande rakt igenom. Mot slutet tyckte jag dock att den tappade lite och kände att den var nog några sidor för lång för att det skulle hålla hela vägen. Och så fick jag inte riktigt något grep om slutet och jag måste säga att slutet var något av en besvikelse. Jag förstod inte riktigt vad som hände, det var en del saker jag inte riktigt fick något svar på och jag är såhär två dagar efter att ha läst ut den fortfarande lite av ett frågetecken. Jag hade faktiskt förväntat mig mer efter en sådan fantastisk läsupplevelse så slutet kändes verkligen abrupt.

Den största behållningen i Nattfilm är att allt som McGrath hittar i sitt arbete med granskningen och sökandet av Cordova som vi får vi se i form av fotografier, officiella dokument, hemsidor, bilder, artiklar och dokument. Det får mig att känna mig delaktig och jag vill bara ha mer. Helt fantastisk och vilket arbete av Pessl, så himla genomtänkt.

Pessl bygger upp mysteriet kring Cordova på ett sätt att jag vid ett tillfälle satt och googlade hans namn för att det kändes så verkligt att denna skräckfilmsregissör fanns på riktigt.
Jag gillar karaktärerna, trots att McGrath på papper inte verkar vara den mest sympatiske personen. Men han lyckas vara just sympatisk trots att han glömmer att umgås med sin dotter och drar med henne under sitt sökande. Men han är ändå en snäll person i slutändan och han bryr sig väldigt om de två ungdomarna som han får om halsen.

Nattfilm lyckades även få mig lite rädd och ge mig kalla kårar på sina ställen, den är som sagt spännande hela vägen då man inte vet var man har Cordova och vad komma skall. Marisha Pessl har verkligen skapat en hel värld kring Nattfilm. Jag rekommenderar verkligen den här boken, jag tokgillade den. Det enda som jag är mindre nöjd med är att den mot slutet var lite seg och att jag inte fick nåt grepp om slutet.

Betyg: 4 av 5.

6 kommentarer:

 1. Ju mer jag hör om den desto mer sugen blir jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rekommenderar den verkligen, riktigt bra bok.

   Radera
 2. Jag tyckte också mycket om den! Önskar jag kunde läsa den för första gången igen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag önskar också att jag faktiskt fick läsa den igen för första gången :)

   Radera
 3. Kalla kårar låter trevligt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst gör det, och är nog mer effekt i höstrusket :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.