lördag 15 augusti 2015

Den röda pyramiden av Rick Riordan

Titel: Den röda pyramiden
Författare: Rick Riordan 
Förlag: Modernista Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-7645-076-5  
Serie: Kanekrönikan #1
Original titel: The Red Pyramid
Språk: Svenska
Antal sidor: 581
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Carter och Sadie har ingenting gemensamt förutom att de är syskon. Deras pappa, doktor Julius Kane, är en framstående egyptolog, och deras mamma var en känd arkeolog som dog under mystiska omständigheter när de var små.

En kväll kallas de båda till British Museum av doktor Kane, som berättar om ett "forskningsexperiment" som ska ställa saker till rätta för deras familj. Men hans planer slår fruktansvärt fel. En explosion frigör en uråldrig ondska - den egyptiske guden Set, som förpassar doktor Kane till glömska och tvingar syskonen att fly för sina liv.

Carter och Sadie måste nu ge sig ut på ett farligt uppdrag, från Kairo till Paris till sydvästra USA, för att rädda sin pappa och förhindra Set från att förstöra allt de håller kärt.
~Modernista.se~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag har ännu inte läst något av Rick Riordan. Har varit sugen på att läsa böckerna om Percy Jackson hur länge som helst, har en stor fascination för grekisk mytologi och dess gudar. Efter att ha läst Den röda pyramiden är jag mer än någonsin sugen på att beställa hem Percy Jackson böckerna och så kommer det bli.

Den röda pyramiden är en fantastisk bok med ett underbar äventyr som jag blir tagen på. Det är spännande, roligt, fartfullt och underhållande.  Jag har alltid haft en stor fascination för grekisk mytologi och romarriket men här tändes även intresset för Egypten och dess historia med alla gudar. Den röda pyramiden påminner mig om ett riktigt Indiana Jones äventyr, gillas verkligen och det var samtidigt spännande och intressant att få lära sig om egyptisk mytologi för det kändes verkligen som att jag lärde mig något här.

Här finns en vit krokodil med namn Filip av Makedonien, talande babianer, gigantiska monster, en katt vid namn Muffin som visar sig var mer än en katt, en salig konstig blandning men det är så roligt. 

Boken är skriven så att det är syskonen Carter och Sadie som berättar genom en inspelning, jag tyckte att det var ett nytt sätt att skriva på och jag måste säga att jag gillade det verkligen. Jag gillar att Carter och Sadier turades om att berätta och det kändes som att de talade direkt till mig som läsare, så på så sätt blev det mer personligt på något sätt. Jag har dock väldigt svårt för att se att de är runt 14 och 12 år, de kändes på tok för mogna och smarta. Men jag gillade verkligen båda och älskade att de var lite kaxiga emellanåt, de fick mig att skratta rätt ut flera gånger. Jag får även erkänna att det även ibland blev lite svårt att komma ihåg vems kapitel jag läste då berättarrösterna var väldigt lika, men det störde inte läsningen så mycket. 

En av de största behållningar är Riordans humor i sitt berättande, som jag skrattade flera gånger. Det känns som att även han har haft väldigt roligt medan han skrev den här boken. 
Det är en tjock bok på nästan 600 sidor men det är så bra och spännande, läsningen flyter på och sidorna flyger man igenom väldigt snabbt då det händer saker precis hela tiden. 

Jag ser verkligen fram emot nästa del i serien som faktiskt kom hem i veckan, den kommer jag läsa mycket snart kan jag tala om. 

Jag gav först den här boken en 3:a på min Goodreads men jag tycker faktiskt så mycket om den och skrattar till så fort jag tänker på den, tyckte faktiskt väldigt mycket om den så betyget får bli en 4:a helt enkelt. 

Betyg: 4 av 5.

2 kommentarer:

  1. Den blir jag lite intresserad av, har ju sett att det är ganska många som gillar den.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hade inte superstora förväntningar på den men jag verkligen älskade den. Så rekommenderar den verkligen.

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.