måndag 20 juli 2015

Den unga eliten av Marie Lu

Titel: Den unga eliten
Författare: Marie Lu
Förlag: Modernista Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-7645-093-2  
Serie: The young elites #1
Original titel: The young elites
Språk: Svenska
Antal sidor: 307
Finns hos: Adlibris / Bokus

************************************************************************************************************************************
Handling: Adelina Amouteru överlevde blodfebern. För ett årtionde sedan svepte denna dödliga sjukdom över hennes land. De flesta som smittades dog, medan de barn som överlevde blev märkta av sjukdomen på egendomliga sätt och började kallas malfetto. 
Adelinas svarta hår blev silverfärgat, hennes ögonbryn blonda, och hon har bara ett ärr där hennes vänstra öga en gång satt. Hennes pappa ser henne som ett olycksbarn som förstör familjens goda namn och står i vägen för deras framgång.

Men några av de som överlevt febern sägs ha mystiska och kraftfulla förmågor, och även om deras identiteter förblir hemliga har de kommit att kallas Den unga eliten. 
Teren Santoro är ledare för en organisation vars uppgift det är att leta upp dessa personer och förgöra dem innan de kan förgöra nationen. 
Enzo Valenziano är medlem i Dolksällskapet, en hemlig sammanslutning som letar upp andra inom Den unga eliten innan Santoro hittar dem.

Men när dessa två konfronteras med Adelina möter de krafter som de aldrig tidigare skådat. Adelina har egenskaper som inte är av denna värld. Hon har också ett hämndlystet mörker i sitt hjärta. Och ett begär att krossa alla som vågar trotsa henne. 
~Modernista.se~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Man får komma ihåg att detta inte är en ny Legend trilogi, och tack för det. Jag gillade Legend trilogin, den sista boken i serien tyckte jag dock var sådär. Men denna, Den unga eliten är riktigt bra. Jag fångas in i handlingen direkt, boken föll mig verkligen i smaken. Den unga eliten utspelar sig i en egen påhittad fantasivärld som påminner om renässansens Italien, även språket känns renässans-italienska. Marie Lu har lyckats ypperligt med att förmedla rätt känsla i denna värld med sitt sätt att beskriva miljöerna och språket.

Det är en spännande och snabbläst bok, jag ville bara fortsätta läsa och ville inte att den skulle ta slut. Karaktärerna känns unika, Adelina är inte någon superhjälte och inte alls så som karaktärer brukar vara i ungdomsböcker, det känns faktiskt uppfriskande att läsa. Karaktärerna är inte genomgoda och inte genom onda, det kändes unikt. Min favoritkaraktär förrum Adelina är Raffaele, en riktigt fascinerande och intressant karaktär.

Boken får ett stort plus för det chockerande twisten in kärleksrelationen mot slutet. Även slutet med tjejen med tigern, hon är klart intressant och jag är väldigt förväntansfull på att se vad hon kan göra. Marie Lus sätt att skriva är väldigt enkelt, rakt på sak utan en massa okomplicerade vändningar.

Den unga eliten blev verkligen en riktigt trevlig och positiv överraskning. Jag ser verkligen fram emot att läsa fortsättningen när den kommer ut.

Betyg: 4 av 5.

Böcker jag läst av Marie Lu:
Legend
Prodigy
Champion

4 kommentarer:

 1. Även jag har alldeles nyss läst den här. Riktigt okej tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillade den verkligen. Ser fram emot att läsa din recension.

   Radera
 2. Taggat dig i en tag :)) http://snowglitter.blogg.se/2015/july/har-du-last-tag.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack tack :) ska se till att göra den.

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.