tisdag 28 april 2015

Marcoeffekten av Jussi Adler-Olsen

Titel: Marcoeffekten
Författare: Jussi Adler-Olsen
Förlag: Bonnier Pocket
ISBN: 978-91-7429-354-8 
Serie: Avdelning Q #5
Språk: Svenska
Antal sidor: 484
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: Den femtonårige Marco har under hela sin uppväxt tvingats till kriminalitet av sin farbror Zola. När han förstår att farbrodern vill lemlästa honom, för att han ska kunna dra in mer pengar gör Marco det omöjliga: han flyr och försöker ta sig ur klanens järngrepp.
Men under flykten finner han av en slump en fruktansvärd hemlighet, som Zola och klanen med alla medel vill förhindra från att komma ut. Marcos nya tillvari i Köpenhamn blir snart en kamp för livet. 
Kriminalinspektör Carl Mörk och Assad och Rose från Avdelning Q följer trådar som samtidigt leder dem till bankvärlden, in i regeringen och ända till Afrikas djungler. 
 ~Goodreads.co~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jussi Adler-Olsen levererar som vanligt en bra bok som i vanlig ordning inte går att lägga ifrån sig den. Till en början tyckte jag att det var lite rörigt och för många nya namn och personer att hålla reda på. Men när man väl kommer in i boken så blir den bättre och bättre och man förstod sammanhanget.

Som vanligt bra och gripande skriven. Älskar Adlers sätt att skriva, han lyckas alltid hitta på intressanta historier och människor i sina berättelser. Han lyckas perfekt blanda humor med aktuella och allvarliga ämnen. Historien är helt klart aktuell idag med alla tiggare som vi ser runt om i de flesta städer.

Något som slog mig under läsningens gång var att det var på tok för lite Avdelning Q, Assad, Carl och Rose. Det var lite för mycket jaga-ochspringa-efter-Marco-över-hela-Köpenhamn. Men när vi väl får läsa om Avdelning Q så var det som alltid en trevlig stund och många skratt.

Betyg: 4 av 5.

Böcker jag läst av Jussi Adler-Olsen:
Kvinnan i rummet
Fasanjägarna
Flaskpost från P
Journal 64

6 kommentarer:

 1. Jag suktar just nu efter nästa bok som släpps om någon vecka ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh samma här :) måste köpa den så fort den kommer ut :)

   Radera
 2. Jag hoppas ju komma till den här i slutet av året eller så. Har bara läst de två första än så jag har en bit kvar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men du har å andra sidan underbar läsning framför dig :)

   Radera
 3. Den här ska jag snart ta tag i och läsa :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.