tisdag 31 mars 2015

Paper Towns av John Green

Titel: Paper Towns
Författare: John Green
Förlag: Bloomsbury Publishing
ISBN: 978-14-0880-659-3 
Språk: Engelska
Antal sidor: 305
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: After their all-nighter ends and a new days breaks, Q arrives at school to discover that Margo Roth Spiegelman from afar and always and enigma, has now become a mystery. She has disappeared. Q soon learns that there are clues in her disappearance...and they are for him.  
 ~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag hör till en av dem som fullkomligt älskade The fault in our stars, sedan dess har jag velat läsa mer av John Green. Man får komma ihåg att detta inte är en ny TFiOS.

Jag är kluven till vad jag ska skriva om den här boken. Visst var den bra eller den var helt ok, det blev inte en favoritbok och ska jag vara ärlig har jag nästan redan glömt bort den, den nådde helt enkel inte ända fram till mig.

Jag har läst att några tyckte att den påminde om Looking for Alaska, jag har inte läst den har den hemma stående i olästa hyllan så jag kan inte riktigt säga om jag tycker att de påminner om varandra.
Jag tyckte att den tyvärr hade ett ganska segt tempo. Det blev liksom för mycket och långdraget hur han jagade Margo. Boken hade helt klart kunnat kortarts ner utan att man missade något, deras resa de ger sig ut på bilvägen för att hitta henne var på tok för meningslöst för mig.

Om vi ska nämna karaktärerna lite kort. Q´s vänner är helt underbara och viktiga för boken, jag gillar deras humor samtidigt som de kan vara allvarliga. Gillade även Q något men hade lite svårt att köpa hur mycket han ger upp för att hitta Margo. Margo förstår jag mig dock inte på alls, man fick aldrig riktigt veta varför hon försvann. Hon är väldigt mystisk och hemlighetsfull. Jag fick inget grepp om hennes föräldrar, de slog mig inte som så hemska människor så att hon skulle vilja lämna.

Helt ok bok som sagt men den föll mig inte riktigt i smaken.

Betyg: 3 av 5.

Böcker jag läst av John Green:
The fault in our stars

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.