tisdag 6 januari 2015

Outtalat av Sarah Reese Brennan

Titel: Outtalat
Författare: Sarah Reese Brennan
Förlag: Modernista Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 97-91-7499-586-2
Serie: Lynburn Legacy #1
Original titel: Unspoken
Språk: Svenska
Antal sidor: 333
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: För Kami Glass har han alltid funnits där: Jared, ­pojken hon kan tala med i sitt huvud, men som ingen någonsin sett i verkliga livet – inte ens hon själv. Hon har inte helt lyckats dölja sina inre samtal med Jared för sin omgivning och Kami betraktas därför som ett lite udda inslag i Sorry-in-the-Vale, den sömniga engelska småstad hon bor i.

Trots detta har Kami funnit sin plats i det lilla sam­hället. Hon har precis startat en skoltidning tillsammans med sin bästa vän och är nöjd med det mesta i tillvaron. 

Men på sista tiden har konstiga saker börjat hända. Från skogen hörs illavarslande skrik om natten och bakom fönstren på Aurimere slott är lamporna plötsligt tända igen: familjen Lynburn, som styrt staden i många generationer, har återvänt efter flera års gåtfull frånvaro. När Kami i hopp om ett scoop börjar forska i familjens historia inser hon att den lilla stad hon trott sig känna så väl är full av hemligheter. Och att pojken hon talar med i sitt huvud mycket väl kan vara nyckeln till alltihop.
 ~Modernista.se~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Framsidan på den här boken är så himla fin. Jag har hört väldigt mycket gott om den här boken men för mig klickade det inte riktigt lika mycket som det gjorde för många andra. Jag ogillade den absolut inte men blev inte riktigt begeistrad av den som flera andra verkar ha blivit.

Det är klart en underhållande bok. Det gick väldigt snabbt att läsa den. Det som jag mest gillade är dialogerna, de är riktigt lättsamma och roliga. De är väldigt rappa och jag skrattade till ett par gånger, dock kan jag inte låta bli att tycka att karaktärerna hade en väldigt mogen ton för sin ålder.

Själva idén är riktigt bra men jag tyckte att det emellanåt blev lite hoppigt och rörigt. Som i så många ya finns det givetvis en triangel som blev liiiiite tröttsam och kändes inte så vettig i den här berättelsen. Jag gillade nästan alla karaktärer, de var lätta att tycka om måste jag säga även fast jag tyckte att deras konversationer inte var så tonårsaktiga. Trots detta tyckte jag att Kami var en riktigt härlig karaktär, en riktigt frisk fläkt och riktigt charmig. Det här med att hon hade en låtsaskompis som sedan visade sig vara en riktigt människa var unikt. Till en början tyckte jag att det var konstigt men sedan kom jag faktiskt till att gilla det, det var lite kul.

Även fast det inte riktigt klickade helt och hållet för mig gillade jag spänningen speciellt mot slutet. Jag trodde att jag skulle kunna lista ut vem den skyldige var men det lyckades jag inte med helt och hållet. Jag gillade det här med sinnen och magi. Jag ser fram emot att fortsätta på denna serie då jag vill veta mer om familjen Lynburn.

Betyg: 3 av 5.

2 kommentarer:

  1. Den boken har jag stående i bokhyllan. Skall bli kul att läsa den framöver.

    SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.