fredag 2 januari 2015

Identical av Ellen Hopkins

Titel: Identical
Författare: Ellen Hopkins
Förlag: Margaret K. Mcelderry Books 
ISBN: 97-141-6950-06-6 
Språk: Engelska
Antal sidor: 565
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: Kaeleight and Raeanne are 16-year -old identical twins, the daughters of a district court judge father and politican mother runnig for US Congress. Everything on the surface seems fine, but underneath run very deep and damaging secrets. 
What really happened when the girls were 7 years old in that car accident that Daddy caused? And why is Mom never home, always runnig far away to pursue some new dream? 

Raeanne goes after painkillers, drugs, alcohol and sex to dull her pain and anger. Kaeleigh always tries so hard to be the good girl, her father´s perfect little flower. But when the girls were 9, Daddy started to turn to his beloved Kaeleigh in ways a father never should and has been sexually abusing her for years. For Reanne, she needs to numb the pain of not being daddy´s favorite, for Kaeleigh she wants to do everything she can to feel something normal, even if it means cutting herself and vomiting after every binge. 

How Kaeleigh and Reanne figure out just what it means to be whole again when their entire world has been torn to shreads is the guts and heart of this powerful, disturbing and utterly remarkable book.  
 ~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: För nästan två år sedan läste jag Ellen Hopkins Burned, det var mitt första möte med henne och jag fullkomligt förälskade mig i hennes skrivsätt och slukade därefter hennes Crank-trilogi på ett par bara ett par dagar.

Identical har fått ett högt betyg på Goodreads, men trots de höga betygen tycker inte jag att detta är Hopkins bästa bok.
Det här är en riktigt hemsk, mörk och störande historia. Ellen skriver om väldigt tunga ämnen så som droger, missbruk, trasiga familjeförhållanden. Det är tung läsning och hjärtat brister allt eftersom man läser, flera gånger om. Ellen Hopkings skrivsätt på vers är så bra, så så bra. Hon formar orden och känslorna så häpnadsväckande, riktigt duktig på att få fram känslorna. Och så är hon duktig på att få fram karaktärerna, varenda en framkallar en känsla.

Men jag hade lite svårt för ämnet i den här boken. Fy fan vilken vidrig pappa! Fy fan säger jag bara! Detta händer i världen och vissa har det så här och det gör ont att läsa. Jag har egentligen inga problem att läsa kontroversiella böcker men här blev det lite för mycket med tanke på att det handlade om incest. *Spoiler, markera för att läsa* Pappan har sex med ena dottern medans den andra tittade på i smyg och önskade att det var hon blev för mycket för mig och jag mådde riktigt illa. Samtidigt är Hopkins modig som tar sin ann ett sådant ämne. Jag hade velat veta mer om pappans barndom och hur det kommer sig att han blev en förgripare. *Slut på spolier* 

Slutet kunde jag inte gissa mig till så jag blev riktigt paff samtidigt som jag inte riktigt hängde med på hur det hängde ihop. Tyckte även att det kom lite för sent i boken, jag hade velat veta mer om när Kaeleight fick reda på sanningen. 

Trots att detta inte är min favorit Hopkins bok är hon ändå en av mina favoritförfattare och jag ser otroligt mycket fram emot att läsa mer av henne. 

Betyg: 3 av 5.

Böcker jag läst av Ellen Hopkins:
Burned
Crank 
Glass
Fallout


6 kommentarer:

 1. Ska ta tag i den här inom kort! Hoppas jag kommer att gilla den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du kommer gilla den. Vet att du gillar henne med väldigt mycket så det är klart att man vill läsa den.

   Radera
 2. Låter som en otäck bok! Men att läsa på vers låter spännande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. hennes böcker är oftast något otäcka men de är alltid så bra. Och att läsa på vers kan jag verkligen rekommendera.

   Radera
 3. Va tråkigt att du inte gillade den, just denna var nog ändå min favorit av henne. Hemsk ja verkligen, men samtidigt så intressant och slutet gjorde mig så paff!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var tyvärr inte min favorit av henne, men är glad att jag läste den ändå för jag älskar verkligen hennes sätt att skriva. Jaaa slutet gjorde verkligen mig med paff

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.