torsdag 11 december 2014

Odödlig av S.J Bolton

Titel: Odödlig
Författare: S.J Bolton
Förlag: Modernista 
ISBN: 978-91-7499-300-4
Serie: Lacey Flint #3
Original titel: Like this for ever
Språk: Svenska
Antal sidor: 439
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: Elvaårige Barney Roberts liksom alla andra som läser dagstidningarna vet att mördaren snart kommer att slå till igen.

Offret kommer att vara ännu en pojke, som han själv. Kroppen kommer att ha tömts på blod och lämnats kvar någonstans på en strand längs Themsen. Det kommer inte att finnas några ledtrådar för London-poliserna Dana Tulloch och Mark Joesbury. Ingen förvarning om vem som blir nästa offer. Ingen riktig anledning för Barneys vän och granne, Lacey Flint, att bli involverad, eftersom hon är ledig från sitt jobb på Londonpolisen - och inte en chans att hon ska kunna hålla sig borta.

Klockan tickar, våldet eskalerar och barns liv står på spel - Lacey och Barney vet att de inte har råd med ett enda felsteg om de ska klara sig igenom det här med livet i behåll.
 
 ~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Odödlig är den tredje delen om polisen Lacey Flint. Man kan säga att Odödlig börjar där Livrädd slutade. Jag personligen tycker att man bör läsa Boltons böcker i ordning för att förstå Lacey helt och hållet. Det är inget måste eftersom inte någon av böckerna spoilar något från tidigare handling men personligen tycker jag att man får en större bild och behållning av att läsa dem i ordning.

Lacey Flint är efter händelserna vid Cambridge sjukskriven och jobbar inte som polis för tillfället. Men självklart kan hon inte låta bli att hålla sig borta från nya fall och bli indragen. Det handlar till större delen om Barney och hans vänner, inte lika mycket om de karaktärer som vi har lärt känna, Lacey, Mark och Dana men det gör inget faktiskt, eller jag hade velat att Laceys karaktär utvecklades lite och läsa om det men jag håller tummarna att det kommer i kommande böcker. Jag gillar Flint det gör jag verkligen, men jag kan inte låta bli att undra ibland hur hon kunde bli polis. För att bli polis går man väl ändå igenom en massa tester? Hon känns inte som den mest stabila personen i världen alla gånger.

Bolton har blivit en ny favoritförfattare väldigt fort, jag gillar hennes deckare och den här boken är inget undantag. Spänningen håller i sig från första till sista sidan, det ä svårt att lägga ifrån sig boken, det blir alltid mer gripande när det handlar om barn och när det är barn som drabbas. Som vanligt trodde jag att jag skulle kunna klura ut vem mördaren var, tänkte nästan att nej det kan inte vara så här enkelt när jag först misstänkte min första karaktär i början. Men som vanligt fintade Bolton bort mig och jag blev överraskad mot slutet.

S.J Bolton är en mästare på att få till stämningen i sina böcker, det dystra och mörka London. Hon är riktigt bra på att bygga upp en psykologisk stämning och det ryser i kroppen på en ända in i benmärgen. Barns som dödas och förvinner, ja ni hör ju själva hur det låter. För dem som gillar Bolton kommer inte bli besvikna.

Betyg: 4 av 5.

Böcker jag läst av Sharon Bolton:
Nu ser du mig
Livrädd

7 kommentarer:

 1. Bolton har blivit en favorit här också :)

  SvaraRadera
 2. Åh Bolton!! Önskar jag hade någon oläst :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har hennes senaste kvar att läsa :) men vill precis som du egentligen ha henne oläst :)

   Radera
 3. har ingen läst än.=) köpt ond skörd o små svarta lögner, ska köpa de 4 l. flint med - har som sagt mååånga olästa underbara böcker.=) :=) o kö för allt jag ej läst, haha jag inte lästäldre och gamla serier-90 böcker, så - full rulle o 3 böcker på gång samtidigt, livet med böcker är underbart. köper på nytt o läser -ska försöka få igång hemsidan med, men finns på goodreads i alla fall, så tacksam för alla bloggare som hängt med ett tag, får massa tips, tack för bra hemsida. Med vänlig hälsning

  SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.