lördag 20 december 2014

Liten parlör för älskande av David Levithan

Titel: Liten parlör för älskande 
Författare: David Levithan
Förlag: Z-Publishing
ISBN: 97-91-85763-20-7
Original titel: The lover´s dictionary
Språk: Svenska
Antal sidor: 215
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: Varje år de senaste 23 åren har David Levithan skrivit en berättelse på temat kärlek till sina vänner inför Alla hjärtans dag. Liten parlör för älskande är en av dessa berättelser. Den här gången har han tagit hjälp av en ordbok. Han berättar sin kärlekshistoria genom definitioner av ord, från A till Z. 

Den bedragne huvudpersonen - redan i början av boken får vi nämligen veta att hans partner har varit otrogen - är manlig, men det är inte helt klart om partner, som har vissa problem med spriten och köper alldeles för många skor, är en man eller kvinna. Boken lämnar även kärlekshistoriens öde öppet för läsarens tolkningar. 

Som alla goda kärlekshistorier är denna lika allmängiltig som unik, det är en omöjlighet att inte känna igen sig i berättelsen. Trots formens enkelhet är Liten parlör för älskande en uppfriskande mogen berättelse om två vuxna människor som försöker leva tillsammans. Boken är en modig uppgörelse med de fantasier vi skapar när vi startar en relation.  
 ~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag har hört otroligt mycket gott om denna bok, men jag vet inte jag vart inte helt och hållet såld på den. Den var helt ok men inte mer med det tyckte jag.

David Levithan har jag varit sugen på att läsa ett tag. Jag tyckte att det var väldigt smart att bygga upp en bok genom en ordbok. Det var ett annorlunda sätt att skriva en bok men det var kul och intressant att läsa på detta sätt.

Det är en väldigt snabbläst samt lättläst bok. Det är en sorlig berättelse men samtidigt vacker kärlekshistoria. Trots att jag inte riktigt uppskattade den till dess fullo så känns det som att varje mening och ord är väldigt genomtänkt av Levithan innan han skrev ner dem.

Man får inte veta om det är en tjej eller kille som han älskar men det spelar faktisk ingen roll  och det har ingen betydelse. Mot slutet undrar jag hur det gick för paret.

Jag undrar inte om jag inte skulle uppskatta boken mer om jag läste den på originalspråk.

Betyg: 3 av 5.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.