söndag 30 november 2014

Järndrottningen av Julie Kagawa

Titel: Järndrottningen
Författare: Julie Kagawa
Förlag: Harlequin
ISBN: 97-91-6408-116-2 
Serie: Iron Frey #3
Original titel: The Iron Queen
Språk: Svenska
Antal sidor: 384
Finns hos: Adlibris / Bokus 

(Den här boken ingår i min Tre på Tre utmaning)

**********************************************************************************************************************
Handling: Om mindre än tjugofyra timmar fyller jag sjutton. Men i realiteten kommer jag inte bli äldre. Jag har varit i landet Aldrig för länge, och det gör ont att jag inte åldras. Så trots att år har gått i den verkliga världen, är jag bara någon dag äldre än när jag kom hit.

Fast sanningen är att jag har förändrats så mycket att jag knappt känner igen mig själv. 

Mitt namn är Megan Chase. Jag  trodde att det var över. Att min tid bland alvfolket de omöjliga val jag tvingades göra och uppoffringarna från dem jag älskade var över. Men en storm närmar sig, en armé som kommer att tvinga mig tillbaka till landet Aldrig. Slita mig ifrån den förvisade prins som svurit att stanna vid min sida. Föra mig rakt in i en konflikt så stor att jag inte tror att någon kommer att överleva dem. 

Den här gången finns det ingen andra chans. 
~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag gillade verkligen första delen i denna serie, andra boken tyckte jag lite si sådär om och den här tredje delen är ok si sådär med. Jag tycker tyvärr att den här tredje delen är för långdragen och det känns som att det tar en evighet tills de kommer till slutspurten. Det är inte en dålig bok men jag tycker bara att det blev för långdraget och liksom segt tills det stora slaget väl sker. 

Det är dock en magiskt värld som Julie Kagawa har byggt upp, jag gillar hela den här avbiten, deras värld och jag fascineras något av alla alver, jag kan se dem alla tydligt framför mig. 

Jag har faktiskt inte så mycket mer att säga om denna bok. Jag trodde först att det bara var tre böcker i denna serie, men efter lite googlande så inser jag att det finns ett par böcker till, short fictions och mer därtill. Jag tycker gott och väl att den kunde ha slutat med denna tredje bok. Jag känner mig nöjd såhär och kommer inte att fortsätta på den här serien. 


Betyg: 3 av 5.

Böcker jag läst av Julie Kagawa:
Järnkonungen

Järnprinsen
De odödligas regler
De odödligas hunger

2 kommentarer:

  1. Jag har läst de fyra första böckerna i denna serie och den fjärde boken heter Järnriddaren. Denna bok handlar om Ash som försöker komma på ett sätt att leva med Meghan. Han är ute på äventyr med Grimalkin, Puck och en oväntad gäst. Själv tyckte jag den fjärde boken var väldigt bra och jag tycker du borde läsa den.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset, får se om jag läser den :)

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.