onsdag 12 november 2014

Champion av Marie Lu


Titel: Champion
Författare: Marie Lu
Förlag: Modernista Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-7499-588-6 
Serie: Legend #3
Språk: Svenska
Antal sidor: 336
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: June och Day har offrat mycket för medborgarna i Republiken och för varandra. Men det var långt ifrån tillräckligt. Nu står Republiken inför sin värsta kris någonsin och June, underbarnet, och Day, legenden står i händelsernas mitt. 

June har en hög befattning inom den styrande eliten och Day är en hyllad folkets hjälte. Men precis när fredsavtalet med Kolonierna, som stridit med Republiken i snart ett århundrade, ska bli verklighet orsakar en fruktansvärd pestsmitta i Kolonierna. Ett fullskaligt krig verkar oundvikligt. Den här gången kommer inte Republiken att kunna hålla stånd, och den enda lösningen är att finna ett botemedel mot smittan - och det snabbt. 

Det är en kamp mot klockan, och samtidigt vacklar Days egen hälsa. Day och June är återigen tvungna att sätta allt på spel, inklusive de människor de älskar. Kommer deras kärlek att bestå genom den slutgiltiga prövningen? Den sista striden är här.    
~Modernista.se~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag vet inte men jag fick inte samma känsla av den sista delen i Legendtrilogin som jag fick av Legend och Prodigy. Det är inte att jag inte gillade denna men det den lämnade mig bara inte med samma känsla som de två föregående delarna i serien. Den här trilogin håller nästan hela vägen.

Marie Lu lyckas knyta ihop sin serie på ett bra vis tycker jag. Jag tycker dock att den startade lite segt trots att det händer saker nästan hela tiden, det kändes lite som en lång startsträcka tills det faktiskt hände någonting.

Jag gillar både June och Day, jag gillar dem lika mycket. De har båda utvecklats enormt sedan vi fick möta dem i Legend. Jag gillar att deras kärlekshistoria inte är så lätt och smidig, jag gillar att mäta ett kärlekspar där allt inte går som på räls utan att de får kämpa lite. Sedan gullar jag de andra karaktärerna, Eden, Tess och Anden, jag uppskattar dem precis lika mycket som Day och June och de tillför verkligen historien mening allesammans.  

Och så gillade jag även att man fick lära sig lite om flera länder och samhället i denna bok, det var intressant att höra hur och varför samhället blivit som det blivit.

Slutet hade jag faktiskt inte kunnat lista ut eller föreställa mig. Trots att det inte var det slut jag hade önskat mig är jag nöjd med avslutningen av denna serie

Betyg: 3 av 5.

Delar i serien:
1. Legend 
2. Prodigy 
3. Champion

5 kommentarer:

 1. Jag är så nyfiken på den trilogin. Hoppas jag tycker lika mycket om den som du gör:).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan verkligen rekommendera den :) hoppas du kommer gilla den :)

   Radera
 2. Åh, den skall jag snart läsa. Hoppas den är lika bra som de första två.

  SvaraRadera
 3. Tack så mycket :) ska kolla in den :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.