måndag 13 oktober 2014

The Maze Runner av James Dashner

Titel: The Maze Runner
Författare: James Dashner
Förlag: Delacorte Press
ISBN: 979-03-8573-795-1  
Serie: The Maze Runner #1
Språk: Engelska
Antal sidor: 375
Finns hos: Adlibris / Bokus 
********************************************************************************************************************
Handling: "If you ain't scared, you ain't human."

When Thomas wakes up in the lift, the only thing he can remember is his name. He's surrounded by strangers--boys whose memories are also gone.

Outside the towering stone walls that surround the Glade is a limitless, ever-changing maze. It's the only way out--and no one's ever made it through alive.

Then a girl arrives. The first girl ever. And the message she delivers is terrifying.(less
 ~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag har i stort sett bara läst positiva recensioner om denna bok så jag började läsa den med på tok för höga förväntningar, förväntningar som inte riktigt infriades.
The Maze Runner börjar med att man får följa Thomas när han vaknar upp i en hiss utan något minne över hur man kom dit, utan något minne om vem som är hans föräldrar, vart han bodde i sitt titigare liv. Han välkomnas till “The Glade” av de andra pojkarna som lever där. Precis som de andra pojkarna och Thomas vet man lika lite om labyrinten och hur de ska komma ut ur den.

Jag gillade Thomas från första stund men måste säga att jag tycker att boken var lite seg och det kändes som att den hade en lång startsträcka trots att det hände grejer hela tiden, men jag hade svårt att fokusera och blev inte så överväldigad som så många andra blev. Men efter halva boken lossnade det för mig och jag gillade det höga tempot för det är ett högt tempo hela tiden sen. Kapitlen är korta och slutar med cliffhangers. Jag fick lite Flugornas herre vibbar av boken.

Jag gillade sättet som James Dashner beskriver miljön det var verkligen intressant med labyrinten och alla dess gömmor. I den andra boken hoppas jag få reda på mer kring denna värld.
Något som jag störde mig på och som störde mitt läsflyt är att killarna använder sig väldigt mycket av egna ord och uttryck för saker. Det var lite förvirrande och det var svårt att fatta vad de menade och vad det betydde.

Boken slutar givetvis med en spännande cliff-hanger precis som när det är första boken in en serie. Trots att jag inte blev så överväldigad av den här första boken så ser jag fram emot att fortsätta läsa denna serie och The Scorch Trials kommer jag läsa snart. Jag är nyfiken på vad som ska hända och få veta mera. Ska även se till att gå och se filmen för den vill jag verkligen se.

Betyg: 3,5 av 5.

Delar i serien:
1. The Maze Runner 
2. The Scorch Trials 
3. The Death Cure
4. The Kill Order
5. The Fever Code

8 kommentarer:

 1. Hoppas hinna läsa The Maze runner innan månaden är slut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rekommenderar den, men försök att inte ha lika höga förväntningar som jag hade.

   Radera
 2. Åh, jag måste komma ihåg att sänka mina förväntningar. Det var många böcker i den serien, suck. Jag visste inte det var en serie så jag kanske ska vänta till iallafall en till har översatt?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag trodde faktiskt att det skulle vara fyra böcker men sedan såg jag att det kommer en femte om det var nästa år.

   Radera
 3. Den här ska jag också läsa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rekommenderar den trots att jag gick in med för höga förväntningar.

   Radera
 4. Är glad att jag inte hade några förväntningar när jag läste böckerna, de är ju lite speciella så hade nog inte njutit av dem lika mycket då. Rekommenderar verklkigen filmen, bättre än bokentyckte både jag och sällskapet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska se till att se filmen snarast :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.