tisdag 21 oktober 2014

Svarta vatten av Attica Locke


Titel: Svarta vatten
Författare: Attica Locke
Förlag: Leopard Förlag Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-7343-523-9 
Original titel: Black water rising
Språk: Svenska
Antal sidor: 367
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: Houston 1981. Framtiden ser äntligen ljusare ut för Jay Porter som i åratal kämpat för att få sin lilla oansenliga advokatbyrå att gå ihop. Han överraskar sin gravida fru Bernie med en romantisk kvällstur längs med floden. Men kvällen tar en oväntad vändning när de passerar Houstons ruffigare kvarter och plötsligt hör en kvinnas skrik på hjälp, sedan pistolskott och ljudet av en kropp som faller i floden. Jay inser att han måste rädda kvinnan från att drunkna och dyker ner i det dunkla, svarta vattnet. Kvinnan är chockad men inte skadad, och uppenbarligen rädd. Hon vägrar att berätta något om vad som hänt. 

Jays räddningsinsats visar sig få oanade konsekvenser och han hamnar mitt i en mordutredning med minst sagt oklar utgång. Mot sin vilja dras han allt djupare in i ett mysterium vars förvecklingar leder ända till Houstons absoluta maktelit. Jay ställs inför svåra val och tvingas att konfrontera spöken ur sitt eget förflutna.
 ~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Svarta vatten hade all potential till att bli en spännande och intressant bok. Men för mig klickade det inte riktigt och passade mig inte riktigt, jag trodde att det skulle vara mer av en spänningsroman än vad det faktisk var. Jag hade svårt att komma in i boken, tyckte att det gick framåt på tok för långsamt, emellanåt blev det lite väl segt . Själva storyn om kvinnan i vattnet som Jay och hans fru hjälper fann jag i början intressant men det drogs ut på handlingen för mycket för att jag skulle uppskatta den fullt ut.

Tillbakablickarna till 70- och 80-talets amerikanska politik och oljeindustri intresserar mig tyvärr inte och jag känner ingen koppling till det. Kände att det var lite väl för mycket av det. Men trots att detta inte lockade mig måste jag säga att Locke har gjort super research om de svartas kamp, samt så är miljöskildringen väldigt bra skrivet samt intressant.

Svarta vatten är en ok debut men jag hade nog förväntat mig mer än vad jag fick helt enkelt.

Betyg: 3 av 5.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.