torsdag 30 oktober 2014

Järnprinsessan av Julie Kagawa


Titel: Järnprinsessan
Författare: Julie Kagawa
Förlag: Harlequin
ISBN: 97-91-6408-115-5  
Serie: Iron Frey #2
Original titel: The Iron Daughter
Språk: Svenska
Antal sidor: 383
Finns hos: Adlibris / Bokus 

(Den här boken ingår i min Tre på Tre utmaning)
**********************************************************************************************************************
Handling: Till hälften alvprinsessa, till hälften människa, har Meghan aldrig platsat någonstans. Övergiven av Vinterprinsen som hon trodde älskade henne är hon nu Vinterdrottningens fånge. Samtidigt som det drar ihop sig till krig mellan Sommarhovet och Vinterhovet, inser Meghan att den verkliga faran kommer från Järnhovet varelser bara hon och hennes frånvarande prins har sett. Men ingen tar henne på allvar.

Och vad värre är: Meghans alvkraft har blivit fråntagen henne och hon är fast med bara sin list till hjälp. Att lita på någon vore dumdristigt att lita på någon som tros vara en förrädare ännu dummare. Men trots det kan Meghan inte undvika de längtansfulla viskningarna i hennes alltför mänskliga hjärta.
 ~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag gillade första delen i denna serie som jag läste i september, tyvärr nådde inte riktigt andra boken upp till samma nivå. Den var absolut inte tråkig men det var något som saknades för att jag skulle gilla den lika mycket som dess föregångare.

Det här är då andra boken om Meghans äventyr i landet Aldrig. Det händer saker hela tiden, det är aldrig en lugn stund. Man hinner inte riktigt smälta föregående kapitel förrän man kastas in i nästa äventyr. Det kändes som att det ibland gick lite för fort och att det var för många saker som hände. Och visst att det är ett bra flyt i texten men jag kände att boken var för lång, trots alla händelser i den kunde den ha varit något kortare, på slutet blev det för långdraget.

Annars så gillar jag Kagawas sätt att skriva, jag gillar denna alvvärld som hon har skapat. Jag har en liten fascination för älvor så jag gillar verkligen att läsa om dem.

Tredje boken har jag hemma och den är sista boken i min tre-på-tre utmaning så den kommer bli läst under november månad. Sedan får jag se om jag fortsätter på serien, fick reda på att det finns flera delar.

Betyg: 3 av 5.

Böcker jag läst av Julie Kagawa:
Järnkonungen
De odödligas regler
De odödligas hunger

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.