lördag 13 september 2014

Såld av Natasja T och Vera Efron

Titel: Såld
Författare: Natasja T och Vera Efron
Förlag: Pocketförlaget - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-87319-88-4
Språk: Svenska
Antal sidor: 287
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: Såld är en skrämmande, gripande och sann berättelse om en ung rysk flicka som drömmer om ett bättre liv men istället faller offer för trafficking. Sjuttonåriga Natasja lockas av ett erbjudande som barnflicka i Sverige. Hennes biljett till frihet blir en värre mardröm än hon kunnat föreställa sig.
Gång på gång säljs hon till olika män, men trots att hon sakta bryts ner vägrar Natasja in i det sista att ge upp. I all tysthet börjar hon planera sin flykt. Här berättar hon om hur hon mot alla odds lyckades bli fri.

 ~Pocketforlaget.se~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Såld är en sann historia som handlar om trafficking. 17-åriga ryska Natasja blir lurad och såld som sexslav i Litauen och Sverige.

Natasja T trodde att hon skulle få ett jobb och äntligen börja tjäna pengar med det slutar istället med att hon blir sexslav och bryts ner mer och mer som människa.
Jag måste säga att jag i början på boken blev lite irriterad på Natasja. Tyckte att hon var så himla naiv, hon visste absolut ingenting om denna Sergej men litade ändå helt blint på honom. Men kanske är det så att när man är desperat så ser man inte varningssignalerna. 

Det här är en väldigt gripande och hemsk bok. Författarna beskriver väldigt detaljrikt och tydligt det fruktansvärda Natsaja varit med om. Det är fruktansvärt och förnedrande hur dessa unga flickor blev behandlade. Boken är lättläst men givetvis svår att läsa på vissa ställen med tanke på att det är en självbiografi och som sagt väldigt detaljerad. Vi får följa flickorna hur de sakta bryts ner så till den grad att de börjar ta droger och alkohol för att klara av att ta sig igenom dagen men även deras kamp för att överleva och bli fria.

Betyg: 3 av 5.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.