torsdag 11 september 2014

Bara tre kan leka så av Denise Rudberg

Titel: Bara tre kan leka så
Författare: Denise Rudberg
Förlag: Pocketförlaget
ISBN: 978-91-7579-02-37
Serie: Marianne Jidhoff #3
Språk: Svenska
Antal sidor: 297
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: Den högt uppsatte och folkkäre politikern Bror Hemros hittas död i sitt hem i Stockholm. Mordet är extremt makabert. Han och hans hustru tycks ha haft ett ytterst normalt liv, men då man börjar nysta i fallet dyker miss tanken upp att mordet hänger ihop med en prostitutionsutredning som polisen arbetat med i flera år, men som lagts ner på grund av bristande bevis.

Samtidigt försvinner två kvinnor, båda bosatta på Östermalm, under märkliga former: Nadia Yvreus, 36 år och föräldraledig tvåbarnsmamma, och Nickis Ejlund, 45 år och ägare av en exklusiv barnklädesbutik. Kan det finnas några samband med mordet på Hemros?

Detta är upptakten till den tredje boken i serien om åklagarsekreterare Marianne Jidhoff, kriminalkommissarie Torsten Ehn och kriminalassistent Augustin Madrid den trio som bildat en specialenhet inom polisen, och som i det tysta arbetar med fall där risken för läckor inom polisen
måste elimineras totalt.
 ~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag gillar Denise Rudberg, det gör jag verkligen men denna serie som hon har skrivit har varit en besvikelse måste jag säga. Den här serien utlovar så mycket när man läser på baksidan men sedan faller det helt platt, magplask helt enkelt. Att Denise väljer att kalla detta elegantcrime fattar jag inte, ja miljöerna är eleganta men det är så långt borta från crime man kan komma.

Morden hamnar i skymundan, istället koncentrerar sig Denise på att relationerna, de fina gatorna i Stockholm (hur många gånger man man egentligen nämna Kungliga Motorbåtklubben i samma kapitel?), den fina och dyra maten de äter och den fina och givetvis dyra drycken de dricker, mode, den ena eleganta salongen efter den andra. Det blir liksom den ena Östermalmsklyschan efter den andra. Och för att vara ärlig Östermalm är faktiskt inte så himla märkvärdigt och ouppnåeligt som det kanske var för ett par år sedan. Det är faktiskt inte lika mycket överklass som det var förr på Östermalm.

Nä detta är ingen deckare för den är inte spännande någonstans utan detta är mer en roman. Men det är en otroligt lättläst och snabbläst bok dock ingen som man kommer ihåg många dagar senare.

Betyg: 2 av 5.

Böcker jag läst av Denise Rudberg som är recenserade i denna blogg:
Två gånger är en vana

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.