onsdag 30 juli 2014

Sätt mig i brand av Tahereh Mafi

Titel: Sätt mig i brand
Författare: Taherh Mafi
Förlag: B/Wahlströms
ISBN: 978-91-32161-988
Serie: Shatter Me #3
Original titel: Ignite me 
Språk: Svenska
Antal sidor: 365
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: Juliette överlevde en pistolkula i bröstkorgen. När hon vaknar efter att ha svävat mellan liv och död vet hon varken om rebellerna är besegrade eller om Adam eller ens någon av hennes vänner fortfarande lever. 

Warner har räddat Juliettes liv. Warner, överbefälhavaren. Warner, som hon hatade, men som blev hennes älskare. Warner, Adams bror. Juliettes och Warners kärlek är förbjuden, men omöjlig att kämpa emot. Nu vill Warner slåss vid hennes sida mot Återetablissemanget, och krossa skräckväldet. Men är det verkligen det enda han vill med henne? 

Tahereh Mafi avslutar sin hyllade trilogi med att ge hopp om framtiden. Terrorn kommer att få ett slut. Men inte förrän en våldsam strid har utkämpats. 
~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Då har jag avslutat denna serie. Samtidigt som det är skönt att avsluta en serie så var det trist att detta var sista boken i denna serie som jag tyckt så mycket om.

Sätt mig i brand är en bok som inte gör mig besviken, den håller hela vägen. Jag har tyckt väldigt mycket om alla böcker i denna serie men denna bok är helt klart min favorit i trilogin.

Jag har alltid gillat Juliettees berättarröst. Här saknade jag dock de överstrukna ord och meningar som vi fick i den första och andra boken. Men det är fortfarande ett väldigt fint skrivsätt och jag tycker verkligen om sättet som dessa böcker är skriva på, jag gillar Taherehs språk. Vi får både humor, spänning och romans. Med andra ord är Sätt mig i brand lika välskriven som de två första böckerna.

Jag gillar Juliette det har varit spännande att se henne växa genom denna serie. Jag vet inte Adam har jag inte alls fastnat för i någon av dessa böcker, vet inte men han bara irriterar mig. Slutade med att jag verkligen gillade Werner med, jag fattar här att han blivit missförstådd. Men min absoluta favorit karaktär är Kenji, åh kärlek. Han är så himla underbar, älskar hans roliga kommentarer och så har han och Juliette en sån fin vänskap.

Tahereh Mafi avslutar serien mycket mycket bra. Hoppas hon kommer ut med fler böcker inom en snar framtid för jag vill verkligen läsa fler böcker av henne.

Betyg: 4 av 5.

Delar i serien:
1. Rör mig inte
1.5 Falla sönder
2. Rädda mig inte
4.Sätt mig i brand

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.