tisdag 22 juli 2014

Pepparkakshuset av Carin Gerhardsen

Titel: Pepparkakshuset
Författare: Carin Gerhardsen 
Förlag: Pocketfärlaget 
ISBN: 978-91-86067-09-0
Serie: Hammarbyserien #1
Språk: Svenska
Antal sidor: 324
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: En måndag i november, klockan är fyra, det mörknar och blöt snö faller över Stockholm. Mannen sätter sig tillrätta på tunnelbanan. Han undrar om det syns utanpå att han är lycklig. Om det stör? Tåget bromsar in och han kliver av. För upptagen med sina tankar för att se att en dyster figur följer efter honom.

På kort tid inträffar flera bestialiska mord i Mellansverige. När kriminalkommissarie Conny Sjöberg vid Hammarbypolisen börjar ana att de hör ihop blir han iskall inombords. Det finns en människa därute vars drivkrafter är mycket personliga och som inte kommer att backa undan för något.

Pepparkakshuset av Carin Gerhardsen är första delen i Hammarbyserien, en ny deckarserie med täta, gastkramande intriger och överraskande vändningar. När boken är slut önskar läsaren bara att berättelsen ska fortsätta. Och det gör den.

~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Ännu en författare som jag har hört så mycket gott om och velat läsa väldigt länge. Nu har jag äntligen läst den första boken som då är hennes debutbok. Detta var en väldigt bra debut och man blir inte alls besviken.

Carin skriver på ett väldigt fängslande och spännande sätt. Det är en riktigt sträckläsarbok som man snabbt läser ut, den är inte så lång heller. Det händer nya saker hela tiden och jag gillade verkligen handlingen. Morden är hemska men intressanta, den har även ett starkt budskap, hur mobbning bland barn formar människan och hur dessa spår sedan påverkar i vuxen ålder.     

Jag personligen tyckte inte att boken är förutsägbar, jag tyckte det var ett oväntat slut samt upplösning. Gillade att vi fick följa mördarens tanker genom dennes dagbok. Tycker om deckare eller böcker överlag som utspelar sig i Stockholm miljö då jag bott här hela mitt liv och känner till så många platser. En bok blir så mer levande på något sätt. Sedan gillar jag och uppskattar även andras ställen det skulle så klart bli tråkigt att läsa om endast Stockholm. 

Jag gillade poliserna, de är intressanta karaktärer jag ser fram emot att lära känna dem mer i kommande böcker. Blev förs lite irriterad på den perfekta och felfria kommissariefamiljen Sjöberg men det var annorlunda att få läsa om poliser samt kommissarier som inte har problem med alkohol, relationer osv.

Jag har fem böcker hemma av Carin som jag verkligen ser fram emot att läsa och fortsätta på denna serie.

Betyg: 4 av 5.

Delar i serien:
1. Pepparkakshuset
2. Mamma, pappa, barn
3. Vyssan lull
4. Helgonet

5. Gideons ring
6. Hennes iskalla ögon
7. Tjockare än vatten

2 kommentarer:

  1. Tycker väldigt mycket om den här bokserien. Ska börja på bok nummer fem så fort jag orkar gå till biblioteket och hämta den!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gillade verkligen denna första bok, ser fram emot att fortsätta på denna serie :) Skönt att jag har alla hemma förutom den senaste som kom.

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.