måndag 9 juni 2014

Gone girl av Gillian Flynn

Titel: Gone girl
Författare: Gillian Flynn
Förlag: Modernista - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-74994-73-5

Språk: Svenska
Antal sidor: 555
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: Nick och Amy Dunne är paret som har allt. De är charmiga, smarta och framgångsrika. Efter några hektiska år i New York slår de sig ner i en liten småstad i Missouri. Men den nya tillvaron blir inte som de tänkt sig och snart avlöser grälen varandra.

På morgonen till deras femte bröllopsdag är Amy plötsligt försvunnen. I parets villa finns tydliga spår av våldsam strid. Misstankar faller snabbt på Nick, som bedyrar sin oskuld och gör vad han kan för att få polis och media på andra spår. Amys dagbok ger dock en bild av Nick som är allt annat än sympatisk. Men är han verkligen en mördare? Å andra sidan: Om han är oskyldig, var är Amy?
 ~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Och nu har äntligen även jag läst Gone Girl. Jag var lite nervös för att börja läsa den då den verkligen har blivit hyllad till skyarna. Eller ja många har höjt den till skyarna och några var inte alls så golvade och förtjusta i den. Men jag ställer mig till hyllningskören jag med. 

Jag gillade verkligen denna bok. Detta är en lite annorlunda thriller samt spänningsroman. Den är riktigt spännande men jag kände att den var lite för lång. Jag har inga problem med långa böcker men jag tyckte att den var några sidor för lång, trots det så var den svår att lägga ifrån sig.

Boken är oförutsägbar, och har flera olika vändningar, överraskningar och twister som jag inte hade räknat med. Väldigt välskriven precis som Mörka platser som jag läste tidigare i år. 

Riktigt bra personporträtt, tyckte om att läsa från båda karaktärernas synvinkel. Är riktigt imponerad över hur Flynn får mig att byta sida hela tiden. Jag ställer mig hela tiden frågorna vem ska jag tro på, vems berättelse är sanningen?

Precis som många andra så tyckte jag att slutet kom lite hastigt och det lämnade mig lite snopen. Men annars så tyckte jag väldigt mycket om denna bok och ser fram emot att läsa flera böcker av Gillian Flynn. Kan helt klart rekommendera denna.

Betyg: 4 av 5.

Böcker jag läst av Gillian Flynn:
Mörka platser

10 kommentarer:

 1. Ja Gone girl är riktigt bra. Gillade även Mörka platser och ser så mycket fram emot Vassa föremål som kommer till hösten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag ser så mycket fram emot Vassa föremål.

   Radera
 2. Verkar var en av få som inte är helt såld på denna bok.

  SvaraRadera
 3. Jag hoppas denna kommer som vanlig pocket snart, då ska jag ha den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den kom ju som storpocket nu så det lär den göra snart :)

   Radera
 4. har funderat på att läsa nåt sånt här som ligger utanför vad man vanligtvis läser nu under semestern, låter ju som att Gone Girl trots allt kan vara en bra kandidat...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, passar utmärkt att läsa under semestern. Kan ju vara trevligt att prova på nån bok som man vanligtvis inte läser :) Hoppas du kommer gilla den.

   Radera
 5. vilken ordning är det på dom böckerna? Vilken ska man läsa först & så vidare?
  tacksam för svar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Elin, du behöver inte läsa dem i någon specifik ordning då det alltid är nya personer man möter i böckerna, ingen av karaktärerna följer med i nästa bok. Men om du vill läsa dem i den ordning som de kom ut så är det:
   * Vass egg
   * Mörka platser
   * Gone Girl

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.