söndag 25 maj 2014

Kejsaren - Roms portar av Conn Iggulden

Titel: Kejsaren - Roms portar
Författare: Conn Iggulden
Förlag: Bonnier Pocket
ISBN: 978-91-0010-467-2
Serie: Kejsaren #1
Original titel: The gates of Rome
Språk: Svenska
Antal sidor: 356
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: På ett gods utanför Rom växer två pojkar upp tillsammans. Gajus är son till en nobel men inte speciellt framstående romare. Han och hans fosterbror Marcus kostas på en avancerad fostran, bland annat i stridskonst under en legendarisk gladiator. Tillsammans förbereder de sig för ett liv som krigare och ledare och för alltid väver barndomen deras liv samman. Knappt vuxna hotas deras hem av ett slavuppror och de måste slåss för sina liv. Efter att ha förlorat sin familj flyr de till Rom. De hamnar mitt i en explosiv maktkamp som hotar republikens grundvalar.

Gladiatorspel och intriger i senaten, krig i främmande länder och interna politiska konflikter är alla ingredienser i romanen Roms portar som berättar den otroliga historien om mannen som skulle bli den störste romaren av alla: Julius Caesar.
 ~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag har alltid varit väldigt fascinerad av Romarriket, har alltid tyckt om att både läsa böcker om det och se filmer. Gladiatorn är en av mina favoritfilmer, kan se den hur många gånger som helst utan att tröttna och jag gråter alltid lika mycket till slutscenen.

Jag har läst att författaren har fått en del kritik och att många har irriterat sig på att själva historien inte ska vara korrekt. Detta var inget som jag störde mig på, för mig var inte detta en historielektion utan skönhetslitteratur. Författaren förklarar även i slutet att han medvetet har ändrat i historien om Cesar.    

Tyckte denna bok var lite seg i början så det tog ett tag att komma in i boken. Men sedan kommer äventyret igång och det är intressant att följa Gajus som skulle att bli Julius Cesar och Marcus uppväxt.
Detta var en spännande bok trots den sega starten. Hade önskat mer historiska skildringar och mindre kampscener. Tycker att författaren har fått med en bra inblick av romartiden. Tycker man om historian och romarriket tror jag att man kommer att gilla denna serie. Det är inget mästerverk men det är trevlig underhållning.

Jag har andra boken i serien hemma. Kommer att fortsätta på denna serie så småningom.

Betyg: 3 av 5.

4 kommentarer:

 1. Jag har läst de två första i den här serien och tycker de är bra :) Har bara inte kommit mig för att fortsätta än, men det ska ske nån gång :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas ta tag i andra delen snart, är ju så mycket böcker man vill hinna läsa :)

   Radera
 2. Det här låter helt klart intressant! Får lägga boken på minnet :)

  SvaraRadera
 3. Kan klart rekommendera :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.