lördag 17 maj 2014

Halvblod av Sofie Trinh Johansson

Titel: Halvblod
Författare: Sofie Trinh Johansson
Förlag: Mörkesdottir - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-8-70150-38
Serie: Halvblod-trilogin #1
Språk: Svenska
Antal sidor: 663
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: Aveline Johansson, 22 år, lever med ett hjärta skört som glas. Det stillasittande livet har gjort henne till en enstöring som umgås mer med rollkaraktärerna i sina böcker än med verkliga vänner. Men efter att ha råkat höra ett samtal mellan sina föräldrar, ett samtal hon vet att hon aldrig borde hört, förändras hela livet. Plötsligt befinner hon sig på flykt med den enda personen som vet vem och vad hon egentligen är. Men kan hon lita på Billy? Eller är hon i större fara med än utan honom?

"Halvblod" är den första delen i en vampyrtrilogi, som tar med dig på en hisnande resa mellan gott och ont. Men vad är egentligen vad?
 ~Goodreads.se~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag har varit sugen på att läsa denna bok ett tag nu. Så glad och tacksam att Mörkesdottir kontaktade mig och skickade mig hela trilogin, tusen tack till er.

Först måste jag ju börja med att säga att jag blev fullkomligt kär i namnet Aveline, så himla fint namn.
Jag gillade verkligen den här boken. Jag kom snabbt in i den och kunde inte lägga ifrån mig den, ville bara veta hur det skulle gå för Aveline. Tycker om Sofies sätt att skriva, boken är lättläst, spännande och intressant. Författaren skriver på ett väldigt modernt sätt så det blir bra flyt i språket och historien.   

Ett par saker som jag inte riktigt gillade. Till att börja med så är boken för lång, jag har inga problem att läsa långa böcker men i detta fall hade den kunna kortats ner ca 150 sidor. Vissa partier blev helt enkelt lite för långdraget.
Jag gillade Alexander men kunde inte låta bli att tycka att han kom off som en väldigt klängig nästan till gränsen på lite mesig han hade kunnat vara en otroligt karaktär med de förmågor han besitter, hoppas det ändras i nästa bok och att det blir mer riv och go i honom.

Billy är en spännande karaktär som jag hoppas vi får se mer i kommande böckerna. Jag tror att det finns en hel del obesvarade frågor som jag hoppas man får svar på.

Aveline är en intressant karaktär. Hon kämpar på med att ta till sig sitt nya öde och värld. Hon slåss med sitt nya begär, begäret som hon har som vampyr samtidigt som att fortsätta vara den människa hon är. Hon har många intressanta talanger som jag ser fram emot att läsa mer av. Sofie lyckas verkligen med att beskriva henne trovärdigt.

Kul att denna typ av bok utspelar sig i Sverige. Gillar man att läsa om vampyrer så kommer man gilla denna, kan verkligen rekommendera den. Som sagt väldigt bra bok, det som drog ner betyget var att den var lite för långdragen samt ett triangeldrama som inte var så svårt att lista ut. Ser verkligen fram emot att läsa andra delen i serien Vingar av glas, ska se till att läsa den snart.

Betyg: 4 av 5.

Delar i serien:
1. Halvblod
2. Vingar av glas
3. Leva älska brinna dö


4 kommentarer:

 1. Ser att du gillade den här. Jag håller på med den som e-bok, men det tar tyvärr så lång tid innan jag läser ut e-böcker eftersom jag läser antingen i telefonen eller på datorn. Får nog köpa mig en läsplatta om det skall fungera!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har en Ipad som jag använder till att läsa e-böcker kan verkligen rekommendera en. Att läsa på telefonen eller datorn blir ju lite väl jobbigt.

   Radera
 2. Åh vad kul att du gillade den jag har den oläst som e-bok nämligen men den lär nog snart bli läst :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas ta tag i bok 2 snart. Hoppas du kommer gilla den :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.