onsdag 16 april 2014

Shutter Island av Dennis Lehane

Titel: Shutter Island
Författare:Dennis Lehane
Förlag: Bonnier Pocket
ISBN: 978-91-7429-071-4
Språk: Svenska
Antal sidor: 407
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: Shutter Island. En ö med ett hårdbevakat sjukhus för mentalsjuka brottslingar. Nu har en av dem lyckats fly därifrån och kriminalaren Teddy Daniels kallas dit för att ta hand om fallet. Men vad är det egentligen som pågår bakom sjukhusets murar? Hur kan någon överhuvudtaget avvika från denna strängt isolerade ö? Och vem är den patient 67 som rymlingen nämnt i ett kodat, kvarlämnat meddelande? 
Ju mer Teddy Daniels försöker kartlägga de mysterier som omger Shutter Island, desto diffusare blir bilden och desto mer börjar han tvivla på sina egna sinnen...
 ~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Här såg jag filmen innan jag läste boken. Jag såg filmen på bio när den hade premiär eftersom Leonardo DiCaprio är en av mina favorit skådespelare. Boken köpte jag på förra årets bokrea och det är den första boken som jag läser av Dennis Lehane. Här tycker jag faktiskt att filmen var mycket bättre än boken, filmen gav mer än vad boken gjorde.   

Tycker att boken var ganska trög, det är inte förrän man har kommit till halva boken som den tar lite fart och blir något kuslig och spännande. Tyckte dock inte att den spänning som många nämner aldrig riktigt greppade tag om mig och det blev lite för invecklat för mig och då har jag som sagt redan sett filmen.

Jag tycker dock att twisten på slutet var riktigt bra även fast jag visste att det komma skulle. Smart av Lehane. Men som jag skrev tidigare, tyckte mer om filmen i detta fall än vad jag gjorde med boken.

Betyg: 3 av 5.

3 kommentarer:

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.