måndag 28 april 2014

Nio dagar, nio nätter av Kajsa Grytt

Titel: Nio dagar, nio nätter
Författare: Kajsa Grytt
Förlag: Norstedts - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-1-305048-5
Språk: Svenska
Antal sidor: 245
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: Kajsa Grytts första roman utspelar sig i Stockholm och New York. Alex har sitt hem bland Stockholms kriminella. Hans syster Lina är nynykter narkoman och krigar varje dag mot heroinets helvete.

En kväll på krogen möter Alex Ulrika. Hon lever ett ensamt karriärliv i reklamvärlden och förutom hennes son är brodern Richard, bohem och rockmusiker, den som står henne närmast.

Under nio dygn dras Ulrika och Alex in i ett sexuellt kraftfält, ett sug mot något härligt ansvarslöst, ofrånkomligt och slutgiltigt. De två syskonparen rör sig symbiotiskt i en destruktiv bana som måste brytas. Har någon av dem kraften att handla, blicken att se?

Nio dagar, nio nätter är en berättelse om ensamhet och klass, och ett kittlande ödesdrama.
 ~Norstedts.se~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Tyckte att detta verkade vara en spännande och intressant roman och det var det till stor del. Jag har varit i New York två gånger så det är alltid roligt att läsa om de gator och ställen man själv har varit på, det målar upp boken och historien fint när man känner till pulsen av staden.

Tyckte det var intressant att följa systern Linas kamp från drogerna och hur hon kämpar att lämna detta liv bakom sig. Tyckte även att hon och brodern Alex verkade ha en fin relation, man märker att Lina är hans allt och att han sätter henne i första taget.

Det var länge sedan jag blev så irriterad på en karaktär som jag blev på Ulrika. Hon är en vacker och framgångsrik kvinna på 40 år men jag tycker mest att hon framstår som en gnällig, behövande och hormonell tonåring. Vem erbjuder sig att betala en resa till New York åt en person som man har träffat 2-3 gånger och känt endast ett par dygn?! När de kommer fram till New York är deras relation en katastrof, no shit Sherlock man behöver inte vara någon Einstein för att klura ut att detta skulle gå åt helvete.

Trots att Ulrika mest gjorde mig irriterad var det intressant att läsa om henne och Alex trots att de var så pass olika som de faktiskt är.
Ulrikas bror Richard kändes som en helt ointressant karaktär, trots sina oroligheter för systern så kom han endast off som en dryg och ointressant kille. 

Betyg: 3 av 5.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.