tisdag 4 mars 2014

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Titel: Eleanor & Park
Författare: Rainbow Rowell
Förlag: Berghs - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-502-2033-9
Språk: Svenska
Antal sidor: 329
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: En oförglömlig berättelse om den första kärleken mot alla odds!

Även om Eleanor och Park förstår att den första kärleken sällan varar för evigt är de modiga och desperata nog att våga försöka. Mycket kan hända på bara ett skolår.
 ~Berghs.se~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Rainbow Rowell är tjejen på alla bok nördars läppar för tillfället. Ingen har väl missat hennes bok Eleanor & Park samt Fangirl. Jag var väldigt intresserad av denna bok då det verkade som en mysig bok, och så rätt jag hade.

Jag tyckte verkligen om denna bok, kom väldigt snabbt in i den och den var utläst på två dagar. Visst är handlingen ganska så förutsägbar och jag kunde nästan klura ut vad som skulle hända men det gör faktiskt ingenting. För det är en fin historia som skildrar den första kärleken. Jag tycker väldigt mycket om att både Eleanor & Park får lika mycket utrymme i boken, bådas röster blir hörda och man hejar på dem båda.

Eleanor kommer från ett väldigt trasigt hem. Styvpappan Richie är ett riktigt praktarsle rent ut sagt, det var länge sedan jag hade en karaktär så mycket som jag hatade honom. Ogillade även hennes mamma då hon tillät Richie att bete sig så som han gjorde. Varför en kvinna väljer att stanna i ett sådant förhållande kommer jag aldrig att förstå mig på. Visst det är vanligare än man tror men jag kan för livet i mig inte förstå att man tillåter sina barn bli utsatta för detta.

Jag blev något snopen på slutet och bokens avslut men nu när jag har fått reflektera så är jag okej med slutet. Jag vill hemsk gärna läsa Fangirl och hoppas att jag införskaffar mig den snart. 

Boken kommer ut i butik på svenska 10 mars, kan verkligen rekommendera den.
 
Betyg: 4 av 5.

6 kommentarer:

 1. Den har jag skrivit upp på att läsa- listan, är verkligen nyfiken på den:).

  SvaraRadera
 2. Älskade denna boken! Läste den på en dag. Och Fangirl är minst lika bra enligt mig, men jag älskar verkligen Rainbow Rowell och hur hon berättar historierna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag måste verkligen skaffa Fangirl :) är så nyfiken på den :)

   Radera
 3. Hur kom det sig att du fick ett rec ex?=D
  Är för övrigt jättepepp på denna bok! Verkar så fin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skrev vänligt till förlaget och frågade, skickade med en länk till min blogg.
   Kan verkligen rekommendera denna bok, den är verkligen fin och mysig :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.