onsdag 26 mars 2014

Askungar av Kristina Ohlsson

Titel: Askungar 
Författare: Kristina Ohlsson
Förlag: Pocketförlaget 
ISBN: 978-91-86369-18-7
Serie: Fredrika Bergman #1
Språk: Svenska
Antal sidor: 401
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: En liten flicka försvinner från ett x2000-tåg som just rullat in på Centralen i Stockholm. Flickans pappa blir snabbt misstänkt och alla resurser läggs på att lokalisera honom.
I en annan del av Sverige lever en ung kvinna gömd, rädd för att en dag återfinnas av mannen som hon först trodde var den prins och befriare som hon sedan barnsben väntat på. Hon vet bättre än någon annan varför flickan är försvunnen, och än en gång förbereder hon sig för flykt.

Polisutredningen leds av den legendariske kommissarien Alex Recht. Vid hans sida finns den ivrige kriminalinspektören Peder Rydh. Och inte minst den civilanställda utredaren Fredrika Bergman, som tvingas kämpa i motvind när hon vill leda bort utredningen från det spår man först slagit in på.

Samtidigt växer fallet och kantas av utstuderad ondska. Utredningsgruppen måste snabbt komma upp i gärningsmannens tempo innan ytterligare liv går förlorade. Hur mycket tid har de egentligen på sig innan han gör sitt nästa drag? Och vem är kvinnan som likt en skugga figurerar i utredningens utkant? Är det henne man måste finna för att få den sista pusselbiten att falla på plats?
 ~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Då har jag äntligen läst denna bok som så många har hyllat. Usch vilken otäck och hemsk handling. När det kommer till barn som far illa vänder det sig i magen på mig. Här börjar berättelsen på en gång med att ett barn spårlöst försvinner från ett tåg. Jag får nästan lite ångest som håller i sig under hela bokens gång, Kristina Ohlsson lyckas verkligen beskriva barnens försvinnande på ett mycket trovärdigt sätt.

Detta är en mycket bra deckardebut av Kristina Ohlsson och jag tror att jag har hittat en ny deckarfavorit. Jag fastnade på en gång och var fast i handlingen och tempot hela tiden, spänningen hålls verkligen hela tiden. Det är alltid kul och spännande när en bok utspelar sig i den stad man bor och man känner igen alla platser det skrivs om, boken blir mer levande då tycker jag.  

Boken var inte förutsägbar, jag kunde inte lista ut vem som var den skyldige. Måste faktiskt säga att jag tyckte att det var långsökt att det var en person som tidigare inte alls hade nämnts i boken, kändes som att personen inte hade någon koppling. Men jag tycker ändå väldigt mycket om boken, den innehåller allt man söker i en deckare, välskriven, spännande, lättläst, intressanta karaktärer, bra tempo i handlingen man vill helt enkelt inte lägga ifrån sig boken. Fredrika Bergman är den karaktär som jag tycker mest om, ser fram emot att fortsätta följa henne.

Ska jag nämna en nackdel så hade jag lite svårt att hålla reda på de olika personerna emellanåt. 

När jag köpte Askungar köpte jag tre böcker till i denna serie, är så glad att jag gjorde det för jag ser verkligen fram emot att läsa mer om Fredrika Bergman och resten av hennes kollegor. Har du inte läst denna och tycker om deckare kan jag verkligen rekommendera den, tror inte att du blir besviken.  
Betyg: 4 av 5.

Delar i serien:
1. Askungar
2. Tusenskönor
3. Änglavakter
4. Paradisoffer

5. Davidsstjärnor

2 kommentarer:

  1. Kul att du gillade den du också, det är alltid jobbigt med böcker som "alla" gillat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ser verkligen fram emot att fortsätta läsa serien :)

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.