torsdag 6 februari 2014

Kvinnan i svart av Susan Hill

Titel: Kvinnan i svart
Författare: Susan Hill
Förlag: Modernista - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-7499-296-0
Original titel: The woman in black: A ghost story
Språk: Svenska
Antal sidor:140
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: Arthur Kipps är en ung advokat som har rest norr om London till Eel Marsh House för att gå på Mrs Alice Drablows begravning och samtidigt reda ut hennes affärer.

Arthur förväntar sig en rad rutinmässiga formaliteter, men dras i stället in i en virvel av mardrömslika händelser och hemligheter: den gungande stolen i den övergivna barnkammaren, det kusliga ljudet av en hästvagn om natten, ett barns skrik i dimman, och otäckast av allt - och för Kripps också det mest tragiska - Kvinnan i svart.
 
Kvinnan i svart är en av de senaste decenniernas givna klassiker i skräckgenren: en djupt atmosfärisk och spännande roman, som bevisar att spökhistorien fortfarande är vid liv.
 ~Modernista.se~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: När jag först fick denna bok var jag väldigt förvånad över att den var så kort. Men efter att ha läst den så tycker jag att det räckte den behövde inte vara längre. Jag tycker att boken gick väldigt snabbt att läsa.

Jag kan inte direkt påstå att den skrämde upp mig, den är kuslig javisst men inte direkt läskig. Jag tycker att själva inledningen till huvudstoryn var för segt och nästan långtråkigt. Hade svårt att fastna och komma in i boken/handlingen, stundtals spännande, stundtals lite tråkig. Kändes som att slutet stressades fram trots att den gav mig lite kalla kårar mot slutet.

Det jag gillade däremot är sättet som Susan Hill har skrivit boken på. Själva språket var väldigt vackert, det kändes som att boken var skriven för ca 100 år sedan och inte tidig 80-tal just med språket, miljön och känslan över hur den var skriven, den kändes väldigt gotisk och det uppskattade jag. Omslagen är ju riktigt snyggt eller hur?!

Jag tror faktiskt att filmen med Daniel Radcliffe är läskigare, tror att det är lättare att få fram den känslan av obehag och rysningen i filmen än vad det är i boken. Jag är dock för feg för att försöka mig på att se filmen då jag har väldigt svårt för denna typ av film.  Skräck, jag blir så himla hispig och hoppig, dessa filmer gör inget för mig mer än att skrämma upp mig ordentligt.

Betyg: 3 av 5.

1 kommentar:

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.