söndag 23 februari 2014

Airhead av Meg Cabot

Titel: Airhead
Författare: Meg Cabot
Förlag: Rabén & Sjögren
ISBN: 978-91--29-68055-3
Serie: Airhead #1
Språk: Svenska
Antal sidor: 290
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: Em Watts är betydligt mer pojkflicka än en partyprinsessa. Hon har inte alls lust att gå på SoHo Stark Megastores stjärnspäckade öppningskväll. Men hennes syster Frida vill, eftersom hennes idol Gabriel Luna ska komma dit liksom affärskedjans nya "ansikte", supermodellen Nikki Howard. Och någon måste hålla koll på Frida.

Men en olycka sker, som totalt ställer Ems liv på ända. Hon upphör plötsligt vara sig själv. Bokstavligen.
 ~Bokia.se~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag hade en vecka eller så då jag inte riktigt var sugen på att läsa något, inte för att det är brist på olästa böcker här hemma. Men vad jag än tittade på kände jag inte för något just den veckan, var mycket med jobbet och jag kände bara blaha. Så jag tänkte att jag behöver nog något lättläst så jag plockade upp denna.

Nja, det blev ju inte direkt någon hit. Jag blev mest förbannad över hur korkade och ytliga karaktärerna är, i stort sett varenda en är så ytlig och bara så himla korkade. Detta är verkligen en ungdomsbok, eller inte ens en ungdomsbok mer 9-11 åringar. Fast skulle en 9 åring läsa den skulle hon/han få en så himla skev kroppsbild. Handlingen känns för seriös för att vara en lättsam ungdomsbok. Jag var verkligen inte heller i rätt målgrupp för denna bok, den blev för töntig.

Visst det är en lättläst bok, läses ut i ett nafs, och ja det händer saker hela tiden så den blir inte tråkig men tycker att ämnet är på tok för allvarligt så det blir bara konstigt.

Karaktärerna som jag sa blev jag bara så himla irriterad på. Fattar inte hur Ems föräldrar kunde ta det så himla lätt på allt som hade hänt deras dotter. Lillasystern tyckte mest att det var coolt att storastyster har hamnat i en supermodells kropp.

Jag har de samtliga böcker hemma i denna serie. Jag kommer förmodligen läsa dem för jag hatar att inte få en påbörjad serie avslutad men jag kommer säkert störa ihjäl mig på de andra två böckerna som jag störde mig på denna.

Betyg: 2 av 5.

Delar i serien:
1. Airhead
2. Att vara Nikki
3. Jagad

2 kommentarer:

  1. Två andra böcker är skrivna på samma stil än den här, så jag misstänker att de är inte bättre för dig. :) Jag tyckte om hela serien fast jag inte hör till målgruppen och skulle rekommendera serien för litet äldre än 9-åringar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja detta var tyvärr inte en bok för mig. Jag misstänker att jag inte kommer gilla de andra två som är kvar i serien.

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.