måndag 6 januari 2014

Konsekvenser av att dö av Rose Marie Bouw

Titel: Konsekvenser av att dö
Författare: Rose Marie Bouw
Förlag: Ordberoende Förlag - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-978517-7-0
Språk: Svenska
Antal sidor: 233
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: "Konsekvenser av att dö" är författaren Rose Marie Bouws försök att skriva sig ur den kris som drabbade henne när hon blev mamma.

Konsekvenser av att dö är en omskakande och gripande berättelse om hur en förlossning förändrade och förstörde liv. Om hur den lyckligaste dagen i livet blev till den värsta. En berättelse om posttraumatiskt stressyndrom, psykos, paranoia och depressioner.

Men framför allt är det en stark berättelse om en kärlek och en kamp för livet. I denna bok, skriven på rak och naken prosa, får du följa Anne-Sofies inre kamp. Genom hennes egna dagboksanteckningar och besök hos psykologer nystas hennes berättelse upp. En berättelse som inte lämnar någon oberörd!
 ~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag fick ett trevligt mail av författaren Rose Marie Bouw som undrade om jag var intresserad av att läsa hennes bok. Först trodde jag att den kanske inte skulle passa mig då jag inte har varit med om någon förlossning då jag inte har barn. Men så läste jag första kapitlet på hennes hemsida och det verkade vara som en riktigt intressant bok. Jag är riktigt glad att jag läste boken då den var riktigt gripande och berörande.

Jag har läst lite här och där att vissa kvinnor kan drabbas av en förlossningspsykos/depression efter en förlossning. En tid som ska vara den lyckligaste i dennes liv förvandlar personen till någon som inte känner igen sig själv. Jag lider med dessa kvinnor. 

Jag blev helt chockad över hur väldigt annorlunda det är i Holland kring barnafödande samt hur Anne-Sofie behandlades under tiden för sin förlossning samt efter förlossningen. Jag blev både arg och chockad över hur vården funkar där.

Boken är mycket viktig. Tycker om sättet som den var skriven på, den är väldigt ärlig och fängslande.

Tack så mycket Rose Marie för att jag fick chansen att läsa din bok.

Betyg: 4 av 5.

2 kommentarer:

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.