onsdag 15 januari 2014

Insurgent av Veronica Roth

Titel: Insurgent
Författare: Veronica Roth
Förlag: HarperCollins 
ISBN: 978-0-00-744292-8
Serie: The Divergent thrilogy #2
Språk: Engelska
Antal sidor: 525
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: Fighting for survival in a shattered world! the truth is her only hope. Tris has survived a brutal attack on her former home and family. But she has paid a terrible price. Wracked by grief and guilt, she becomes ever more reckless as she struggles to accept her new future. Yet if Tris wants to uncover the truth about her world, she must be stronger than ever, because more shocking choices and sacrifices lie ahead.
 ~Adlibris.se~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag läste Divergent förra året som jag tyckte väldigt mycket om, var väldigt sugen på att läsa fortsättningen och nu har den äntligen blivit läst.

Då jag tyckte väldigt mycket om Divergent var mina förväntningar på den här boken ganska höga, jag tycker verkligen att boken levde upp till förväntningar som jag hade.

Precis som i första boken är det fyllt med action och spänning redan från första stund, det händer mycket hela tiden, i stort sett varje kapitel slutar spännande så man vill bara läsa mera.
Jag tycker om karaktärerna, speciellt Tris och Four då, gillar deras relation den är liksom där men inte helt och håller all in your face. Dock kan jag säga att jag inte kan låta bli att tycka att Tris ibland gör saker och ting lite väl ogenomtänkt, hennes agerande och beslut är inte alla gånger så genomtänkta hon liksom bara slänger sig efter faran. 

Någon som jag saknade när jag läste Divergent var att jag saknade mer information om samhället och de olika falanger. I Insurgent fick jag verkligen veta mer om hur samhället fungerar samt de olika falanger och även de falanglösa. Detta är jag väldigt nöjd med att jag fick förklarat i denna bok, så jag förstår det mera nu.

Ni som har läst Insurgent vilken twist det var på slutet då och vilken cliffhanger. Ska bli riktigt spännande att läsa fortsättningen och den avslutande bok i denna trilogi Allegiant, tur att jag har den hemma stående i bokhyllan.

Tycker detta var en riktigt bra uppföljare till Divergent. Om du gillade första boken tror jag inte att du kommer att bli besviken.
 
Betyg: 4 av 5.

Andra delar i serien:
1. Divergent
2. Insurgent
3. Allegiant

4 kommentarer:

 1. Lyx att ha Allegiant i bokhyllan jag ska invänta att den blir översatt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Syster min läste de första på svenska och gillade verkligen den svenska översättningen, kul. Jag ser verkligen fram emot att läsa den men så trist att det är den sista boken.

   Radera
 2. Har tänkt att läsa Divergent innan filmen kommer. Hoppas serien är så bra som många säger!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.