tisdag 10 december 2013

Nikkis dagbok #1 - Berättelser från ett (inte så) fantastiskt liv av Rachel Renée Russell

Titel: Nikkis dagbok #1 - Berättelser från ett (inte så) fantastiskt liv
Författare: Rachel Renée Russell
Förlag: Modernista - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 97-91-7499-290-8
Serie: Dork Diaries #1
Original titel: Dork diaries #1 - Tales from a not so fabulous life
Språk: Svenska
Antal sidor:304
Finns hos: Adlibris / Bokus 

******************************************************************************************************************
Handling: I Berättelser från ett (inte så) fantastiskt liv får vi följa fjortonåriga Nikki Maxwell som i text och teckningar skildrar sitt dagliga liv med alla dess utmaningar.
Vi får veta allt om hur det är när hon flyttar till en snobbig ny skola, för en storslagen kamp med sin mamma om en iPhone, om hennes entusiasm för teckning och konst, och om hennes hatkärlek till den nya skolans drottning, en tjej vid namn Mackenzie som blir Nikkis rival i skolans konsttävling. 
Nikki skriver och ritar i sin dagbok om sina vänner, förälskelser, om sin familj och om att vara populär eller inte i skolan. Nikkis dagbok är utformad som en dagbok och rikt illustrerad med teckningar och seriestrippar.
 ~Modernista.se~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag fick hem denna bok i brevlådan av Modernista utan att ha frågat om den. Tackar så mycket det är alltid trevligt att få hem böcker som man inte tänkt sig läsa och som visar sig vara ett litet guldkorn. Min första tanke när denna kom hem var att jag inte är i rätt målgrupp för denna bok. Men då jag nästan alltid läser två böcker samtidigt, en tjockare tegelsten blandat med något tunnare och mer snabblästa böcker plockade jag upp denna i söndags när jag la mig i badet. Jag är glad att jag gav den en chans för jag gillade faktiskt denna bok trots att jag inte riktigt är i rätt målgrupp.

Här får vi följa fjortonåriga Nikki som precis har börjat i en ny finare skola. Boken vi läser är Nikkis dagbok som hon får i present av sin mamma, handlingen är Nikkis vardag, killar, kompisar, att passa in, de tankar helt enkelt som tonåringar har idag.

I början tyckte jag att Nikki var ganska jobbig och klagade mest hela tiden men sedan slog det mig att ja det är så en fjortonåring beter sig och tänker så, inget konstigt med det.

Nikkis dagbok är en mycket snabbläst bok och lättläst, jag läste ut den på ca en timme. Det är väldigt glest mellan raderna och alla fina illustrationer och teckningar bidrog också till att man läste ut den så snabbt. Det är Nikkis egna teckningar som illustrerar dagboken, det tyckte jag var roligt. Tycker även att boken är smårolig och smågullig, jag kommer på mig själv med att sitta och småle under läsandets gång.
 
Sammanfattningsvis var boken mycket bättre och roligare än vad jag trodde att den skulle vara. Skulle absolut kunna tänka mig att läsa fortsättningen som kommer nästa år.

 Några fina och roliga illustrationer. 

Betyg: 3 av 5.

2 kommentarer:

  1. Jag gillade oxå Nikki och har tänkt läsa fortsättningen, sen tror jag att det är en bra bok åt min dotter när hon blir äldre :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja men visst var den väl söt :) Tror absolut att din dotter kommer gilla den när hon blir äldre :)

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.