måndag 4 november 2013

Marina av Carlos Ruiz Zafón

Titel: Marina 
Författare: Carlos Ruiz Zafón
Förlag: Albert Bonniers Förlag - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-0-013977-3 (e-bok)
9789100139773
9789100139773
9789100139773
Språk: Svenska
Antal sidor: 257
Finns hos: Adlibris / Bokus 
******************************************************************************************************************
Handling: I maj 1980 försvinner plötsligt femtonåriga Oscar från sin internatskola i Barcelonas gamla kvarter. Under sju dagar och sju nätter vet ingen var han är.

Allt börjar hösten dessförinnan, när Oscar smyger in i ett övergivet hus fullt av porträtt och hittar en gammal klocka som tar honom tillbaka i tiden. I huset träffar han också Marina som bär på en tragisk hemlighet. Hon tar med Oscar till den närliggande kyrkogården, där något märkligt sker en gång i månaden, den fjärde söndagen klockan tio på morgonen. En beslöjad kvinna kliver ner från en hästdroska, promenerar fram till en namnlös gravsten där hon lägger en ros och stannar endast en mycket liten stund innan hon återvänder till droskan.
En dag bestämmer Marina och Oscar sig för att följa efter den hemlighetsfulla damen. Hon beger sig ner i djupet av stadens mystiska underjordiska labyrint. Där börjar deras äventyr.

Marina är en svindlande berättelse där Carlos Ruiz Zafón följer Oscar och Marina långt in i Barcelonas efterkrigstid, en mörk och bortglömd plats där både korruption och kriminalitet frodas.
~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag tjatar ihjäl mig till allt och alla om Carlos Ruiz Zafón och hans Vindens skugga, det finns nog ingen bok som jag avgudar så som med Vindens skugga. Tycker även hemskt mycket om Ängelns lek och Himlens fånge, jag avgudar helt enkelt denne man och hans sätt att skriva.

Marina  tillhör inte Zafóns Barcelonaserie, utan Marina är en fristående bok som Zafón skrev långt före de ovanstående böckerna.

Som vanligt när jag läser något av Zafón går det inte att slita sig från boken och det är med stora förväntningar jag plockar upp en ny bok skriven av honom. 

Marina är en härlig läsupplevelse, som vanligt känner man atmosfären av Barcelona och dess gator, hus, gatustånd etc. Zafón är en mästare på att skriva och beskriva, han får sina karaktärer så levande och det känns som att jag känner dem.

Boken var spännande och även stundtals lite skrämmande. Marina kommer inte upp i samma liga som böckerna om "De bortglömda böckernas gravkammare" men det är definitivt mycket läsvärd läsning som jag rekommenderar starkt.

Nu har jag denna som e-bok men jag kommer absolut att köpa den så att jag har den i bokhyllan bredvid mina övriga Carlos Ruiz Zafón böcker.

Betyg: 4 av 5.

Böcker jag läst av Carlos Ruiz Zafón:
Himlens fånge

10 kommentarer:

 1. Visst känns det som om man är där?! Jag står i kö för den boken, hoppas det inte dröjer länge innan jag får den i min hand:).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det känns som att man är där :) jag ser Barcelona framför mig. Hoppas du får den snart så att du kan läsa den, tror att du kommer gilla den :)

   Radera
 2. En av mina favoritförfattare, men den här har jag inte läst. Tack för tipset!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En av mina favoritförfattare med, älskar hans böcker. Så lite så, rekommenderar verkligen denna bok.

   Radera
 3. Jag har två böcker av denne författare och jag vill verkligen ha tid att läsa dem snart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh du har underbar läsning framför dig :)

   Radera
 4. Har inte läst något av Carlos men nu blev jag väldigt sugen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh se till att läsa hans böcker, de är helt och hållet underbara :) rekommenderar starkt :)

   Radera
 5. Det är min första bok av Zafon och är rädd att det kan bli den sista. Visst är det lättläst men det är ju mera ungomslitteratur om ens det. Det är för tjatigt och för enkelt. Jag har hört så mkt gott om vindens skugga men tyvärr ta Marina bort lusten att utforska andra Zafons böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tråkigt att du kände så för denna bok, men det är väl så man kan inte tycka om alla böcker man läser. Och tur är det att det finns så mycket annat att läsa :) Jag personligen tyckte väldigt mycket om denna bok och speciellt Vindens skugga är en av mina favoritböcker. Vi är alla olika och gillar olika :) jag är säker på att du läser massa andra bra böcker.

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.